Lesley van Dams helpt AGB tegen Assendelft aan eerste driepunter

De eerste overwinning van AGB in de zondag eerste klasse A is een feit. De Amsterdammers waren op eigen veld met 4-2 te sterk voor Assendelft en namen daardoor een klein beetje afstand van de onderste plaatsen. Met drie doelpunten groeide Lesley van Dams uit tot man of the match.

“Het begint bijna een jongensboek te worden, want op zijn leeftijd maakt hij er gewoon drie in de eerste klasse”, was trainer Senel Cebar lovend over zijn 37-jarige routinier. “Deze punten zijn toch belangrijk en goed voor het zelfvertrouwen.” Met name de momenten waarop Van Dams scoorde waren belangrijk voor de Amsterdammers. Na een matig eerste kwartier (“we waren gespannen, misschien heeft het met een ontbrekende overwinning te maken”) brak de aanvallende middenvelder de ban door een voorzet van Sergio Comvalius binnen te koppen: 1-0.

In het verloop van de eerste helft leek er vrij weinig aan de hand voor AGB. Twee vervelende momenten waarop Assendelft scoorde, zorgde ervoor dat de tussenstand kantelde. Met het laatste balcontact in de eerste helft maakte Sven Talsma gelijk en nog geen dertig seconden in de tweede helft schoot Patrick de Vries zelfs de 1-2 achter doelman Mitchel Vincken.

Het schudde de Amsterdammers direct wakker, waarna zij het duel weer naar hun hand zetten. Cebar: “Gelukkig stond Lesley echt op en maakte hij het verschil.” Na goed voorbereidend werk van Nessie Imac schoot Van Dams zijn ploeg weer op gelijke hoogte: 2-2. Nog geen vijf minuten later kopte Comvalius de 3-2 binnen.

Assendelft kon daar weinig meer tegenover stellen en AGB kreeg voldoende kansen om de voorsprong uit te bouwen. Imac miste hiervoor echter een strafschop (binnenkant paal), maar was een kwartier voor tijd wel de aangever op Van Dams voor de 4-2. Als Cihan Kambur en Omar el Aamrani iets zorgvuldiger waren geweest in de afronding, had de score zelfs nog hoger uit kunnen vallen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB