Lesley van Dams maakt bij DCG onverwachte rentree

Lesley van Dams heeft toch zijn voetbalschoenen weer aangetrokken. Afgelopen zomer legde de 38-jarige middenvelder deze juist in de kast om de weekenden vrij te houden voor zijn gezin. Hij bood zichzelf aan bij DCG, voor het geval zijn oude trainer Senel Cebar hem nodig zou hebben. Dat was woensdagavond voor de districtsbeker al het geval.

Het was een verrassend gezicht tijdens het bekerduel tussen CTO’70 en DCG (0-9). Een week geleden werd Van Dams gebeld door Cebar, onder wie hij vijf seizoenen bij AGB speelde. De twee hadden dat met elkaar afgesproken. “Als hij mij nodig heeft, kan hij mij altijd bellen. Ik wil wel een potje voetballen”, zegt Van Dams. Cebar legde uit tegen CTO’70 een aantal spelers rust te gunnen en wilde de hem speeltijd geven. Dinsdag stond hij voor het eerst in maanden weer op het trainingsveld, woensdagavond maakte hij zelfs de negentig minuten vol.

Van Dams had naar eigen zeggen heel even nodig om er weer aan te wennen. “Alles weer op de voorvoetjes, sprintjes trekken. Daarom kwam ik dinsdag ook eerst meetrainen”, vervolgt hij. “Het was lekker om weer in teamverband een balletje te trappen. Voor de overwinning gaan. De tweede helft merkte ik wel dat ik even mijn momenten moest pakken.” Hij weet zelf ook dat zo’n wedstrijd naar meer smaakt. Dat hij zich nog een keer zal aanbieden, omdat het spelletje nou eenmaal te leuk blijft. “Maar dat doe ik niet”, zegt de routinier er snel achteraan.

Zijn ploeggenoten – een aantal kent Van Dams nog van vorig seizoen bij AGB – keken niet eens raar op toen hij deze week aansloot. De trainer had zijn ploeg vooraf al ingelicht en Van Dams zit vanaf het begin van dit seizoen in de groepsapp. Een aantal vroegen na afloop van het bekerduel of hij zondag (uitwedstrijd tegen Zwanenburg, red.) zijn kicksen kan meenemen. “Ik kom wel kijken, maar zij moeten het doen. Voor sommige wedstrijden kan ik aansluiten. Dan zal ik niet zomaar gaan spelen, maar kan ik wel plaatsnemen op de bank. Laatste twintig minuten erin, bijvoorbeeld. Maar als ik iets met mijn vriendin heb gepland, gaat dat voor.”

Van Dams maakte immers na vorig seizoen de weloverwogen keuze om in de weekenden meer leuke dingen te kunnen doen met zijn gezin. Toch opent zijn vriendin de deur voor een permanente rentree. “Zij zal zeggen: waarom ga je niet om de week voetballen? Ik hou dat zelf tegen. Ik zit in een lekker ritme. Doordeweeks kan ik sporten en elk weekend ben ik met de kinderen buiten de stad of met mijn vriendin een weekendje weg. En de speeltuinen komen ook weer op de agenda.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG