Lesmeister schiet Amstelveen ver in blessuretijd naast RODA ’23

Amstelveen Heemraad en RODA ’23 hebben in een vermakelijke wedstrijd met 1-1 gelijk gespeeld. In de 3e klasse B kwam RODA ’23 na bijna een uur spelen op een 1-0 voorsprong door Justin Groenen. Ver in blessuretijd was het Robert Lesmeister die Amstelveen op gelijke hoogte bracht.  RODA ’23 miste voor rust een strafschop, toen Justin Groen snoeihard op de paal schoot. Het opgekomen publiek zag een leuke, boeiende wedstrijd.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zaterdag 3b

RODA ’23 werd vorig seizoen op zijn sloffen kampioen in de vierde klasse. Een aantal spelers formeerde een team bij elkaar met een RODA verleden en die gingen spelen onder RODA ’23 zaterdag. Dit seizoen komen zij Amstelveen Heemraad tegen, dat op zoek is naar eerherstel, na de degradatie van twee jaar geleden. Tim Steij en Dennis Spitteler speelden toen bij Amstelveen en komen nu uit voor RODA. Amstelveen Heemraad heeft de knop omgezet en zet nu in op een Amstelveen selectie, waar vanuit de jeugd de aanwas voor de selectie moet komen. Met teruggekeerde selectiespelers van vroeger, waaronder Robert Lesmeister en Jurrit Wilhelmus, is de weg naar boven begonnen. Dit seizoen is de ploeg van Edwin van Maas en Norbert Alblas nog ongeslagen (2x winst in de competitie en 3x winst in de beker).

Amstelveen begon voortvarend aan de wedstrijd en na zeven minuten had Robert Lesmeister de openingsgoal op zijn schoen, maar zijn inzet was te zwak om Daan Stevens te verschalken. Met hier en daar wat kansjes, waarbij Tim Steij strooide met gevaarlijke hoekschoppen. Hierdoor kon RODA ’23 zich beter in de wedstrijd knokken. Dat resulteerde in twee grote kansen. Tim Steij speelde zich vrij en bereikte Lennart Rust. Zijn inzet, op zo’n drie meter voor de goal, werd knap gepareerd door Mats Valk.  Kort daarop ging Koen Polfliet naar de grond en wees de goed fluitende Sven van Lagen resoluut naar de stip. Groen wilde dit buitenkansje wel verzilveren, maar zag zijn schot op de paal uiteenspatten. Met 0-0 gingen de ploegen de kleedkamers in.

Amstelveen begon de tweede helft iets scherper en had de 0-1 voor het intikken, maar de bal werd voor de lijn weggehaald. Na een uur voetballen gaf Rust de bal mee aan Groenen en die maakte zijn gemiste strafschop meer dan goed. Valk was kansloos op zijn inzet en RODA’23 had zijn voorsprong. Het werd daarna een slijtageslag. RODA verdedigde met man en macht de voorsprong en Amstelveen was op zoek naar de gelijkmaker. Veel strijd, veel duels, maar door het onderlinge respect een sportieve wedstrijd. Het laatste kwartier was de belegering op het doel van Daan Stevens groot. En ver in blessuretijd was het Robert Lesmeister, die in een scrimmage het laatste tikje gaf, waardoor de bal onderkant lat in de goal stuiterde en Amstelveen zijn gelijkmaker gaf. Kort daarop floot van Lagen voor het laatst en was de derby onbeslist.

Amstelveen staat met 7 uit 3 op de tweede plaats en zal volgende week thuis tegen Kadoelen de goede seizoenstart een vervolg moeten geven. RODA ’23 staat met 4 uit 3 op een gedeelde 7e plaats en gaat volgende week op bezoek bij Pancratius.

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek