Home / Algemeen / Lex van der Horst tekent voor vijfde en laatste jaar bij Ouderkerk

Lex van der Horst tekent voor vijfde en laatste jaar bij Ouderkerk

Nog voordat het nieuwe seizoen is begonnen, weet Lex van der Horst al dat het zijn laatste zal worden als trainer van zondag derdeklasser Ouderkerk. De oefenmeester verlengde donderdagavond zijn contract en gaat voorzichtig zijn assistent Jules Pasteuning klaarstomen om het in de toekomst over te nemen.

“Het heeft even geduurd, maar vanaf het begin voor mij duidelijk dat ik wilde blijven. Ik ben hier nog niet klaar”, zegt Van der Horst. Na twee seizoenen bij het zaterdagelftal is hij nu bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van de zondag. “Straks zit ik er al vijf jaar en dan is het goed om iets anders uit te zoeken. Op een gegeven moment kennen ze je trucje wel. Ik sta volledig achter de plannen van de club en het is goed dat ze het zo bekend maken, dan is er alvast duidelijkheid en beleid.”

Foto HAV | Jules Pasteuning (rechts) moet over anderhalf jaar de nieuwe trainer van Ouderkerk worden

Volgens de club bevalt de samenwerking tussen Van der Horst en Pasteuning uitstekend. “Jules heeft als assistent van Lex dit seizoen veel mogelijkheden gekregen om te groeien in het senioren-trainerschap. Om die reden is gekozen om met beide trainers verder te gaan, waarbij het doel is om Jules komend seizoen verder op te leiden tot toekomstig hoofdtrainer (2019/2020). Lex gaat stapsgewijs verantwoordelijkheden overdragen aan Jules. De rol van Jules als assistent gaat hiermee over in de rol van co-trainer.”

Momenteel staat Ouderkerk op de achtste plaats in de zondag derde klasse C. “Langzaam maken we stappen en het is de bedoeling dat we daarin doorgroeien. Dat we niet zoals vorig seizoen degradatievoetbal moeten spelen. Hopelijk kunnen we voor volgend seizoen de wisselvalligheid er iets meer uithalen en de groep bij elkaar houden. Het zijn redelijk honkvaste jongens. Het liefst speel ik volgend jaar voor een periode, maar ik weet echt nog niet hoe ver wij zouden kunnen komen.”

Foto boven: sv Ouderkerk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)