Lex van der Horst verlaat DVVA na een 1-2 zege op Jong Holland met een goed gevoel

Lex van der Horst heeft in de laatste wedstrijd als trainer van DVVA de drie punten mee naar huis genomen. Op bezoek bij Jong Holland hadden de Amsterdammers het lastig, maar wisten ze desondanks met 1-2 te winnen.

Voor DVVA stond er zaterdagmiddag niets meer op het spel. De voorsprong op FC Zaandam was dermate groot dat het degradatiespook boven de club was verdwenen, terwijl de club nauwelijks meer naar boven kon kijken. Het team gaf zich echter als doelstelling mee om de afscheidswedstrijd van Van der Horst in drie punten om te zetten. Eenvoudig werd dat overigens niet, want opnieuw kon de oefenmeester maar beschikken over twaalf man.

Jong Holland slaagde erin om voor rust goed voetbal te laten zien en meerdere grote kansen te creëren, maar de middenmoter van de tweede klasse kreeg het niet voor elkaar om zichzelf te belonen. Vooral het middenveld van DVVA bleef het overduidelijk lastig houden met de tegenstander. Tóch wist DVVA op een voorsprong te komen. Wie anders dan Julian Laan, die dit seizoen goed op dreef is, was het die de bal achter de keeper werkte: 0-1.

Opvallend genoeg kreeg Jong Holland het in de tweede helft niet voor elkaar om het goede spel door te zetten. Daardoor kreeg DVVA het betere van het spel en kon Julius Goedhart de voorsprong voor zijn ploeg verruimen. In de slotfase van de wedstrijd maakte Jong Holland nog wel de aansluitingstreffer, maar het doelpunt kwam te laat om er nog een echte wedstrijd van te maken.

“Het was vandaag een mooie afsluiting van mijn DVVA-periode”, zo analyseerde Van der Horst na het duel. “Ik vond het belangrijk dat de ploeg in deze laatste wedstrijd honderd procent zou geven en dat hebben mijn spelers gedaan. Persoonlijk vind ik dat we in de competitie te laag zijn geëindigd als je naar onze kwaliteiten kijkt, maar verder verlaat ik de vereniging met een goed gevoel.”