Linger bezorgt Blauw-Wit Beursbengels vierde zege op rij

Met een geweldige knal in de kruising heeft Zion Linger Blauw-Wit Beursbengels de vierde zege in de zaterdag tweede klasse A geschonken. De aanvaller scoorde een kwartier voor tijd de enige goal tijdens het competitieduel met Castricum: 1-0.

Erwin Smajic kwam al na drie minuten knap door aan de rechterkant, maar het lukte de buitenspeler van de Amsterdammers niet om de bal in het doel te krijgen. Een schot dat tussen een poging en een voorzet inzat werd door Castricum-doelman Danny Burger onschadelijk gemaakt met de voet.

Het was een aardig begin van een rommelige eerste helft met kansen aan beide zijden. Het was aan Blauw-Wit Beursbengels-doelman Youssef El Abdallaoui overigens te danken dat de thuisploeg voor rust geen tegentreffer moest incasseren. De sluitpost wist met knappe reflexen twee afstandsschoten te keren.

Aan de andere kant liet ook Blauw-Wit Beursbengels zich zien en waren het onder meer Serginio Eijken en Rainier Sion, die in kansrijke positie voor het vijandelijke doel verschenen. Telkens was de aanname, de laatste pass of de afronding net niet goed genoeg. Daardoor werd er gerust met de brilstand op het scorebord.

Na de pauze werd de promovendus wat sterker, alleen kwam het nog niet tot uiting in de score. Mickey Wever dacht na 63 minuten de 1-0 voor zijn rekening te nemen, maar de buitenspeler kopte van drie meter recht op de doelman. Daardoor bleef het oppassen geblazen voor de thuisploeg. Een kwartier voor tijd konden de Amsterdammers opgelucht ademhalen. Zion Linger schoot de frustratie van zich af. Met een geweldige knal ik de kruising tekende hij voor de enige treffer: 1-0.

Bob van der Waal verpestte nog bijna de middag van de promovendus, maar zijn vrije trap belandde op de lat. “Als dat ook nog mee zit, kan het een prachtig jaar worden”, glunderde matchwinnaar Linger, die vond dat zijn ploeg niet heel goed speelde. “Het was rommelig. Dit duel moeten we snel vergeten en de drie punten koesteren.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.