Home / slideshow / Linthorst krijgt rode kaart om bizarre reden: “Wilde discussie voorkomen”

Linthorst krijgt rode kaart om bizarre reden: “Wilde discussie voorkomen”

AFC-verdediger Tim Linthorst wist zondagmiddag niet wat hem overkwam. De Apeldoorner, die net was teruggekeerd van een blessure, kreeg namelijk van scheidsrechter Daan Schaper een tweede gele kaart nadat hij een slok nam uit de bidon van de keeper van de tegenstander. “Het was een bizar moment”, reageert hij.

Tijdrekken

De Amsterdamse Football Club speelde een lastige wedstrijd. De ploeg van trainer Landvreugd kwam nog wél op een 1-0 voorsprong, maar moest vervolgens nog in de eerste helft tegen een 1-2 achterstand aankijken. Nadat AFC twee minuten voor tijd alsnog op gelijke hoogte was gekomen, gebeurde er een vreemd incident. “Ik heb negen of tien maanden niet gespeeld na mijn blessure, dus ik was blij dat ik er weer stond. Er kwam sowieso acht tot tien minuten bij, omdat De Treffers alleen maar aan het tijdrekken was. In de negentigste minuut nam ik een slokje water uit de bidon van de keeper van De Treffers, die ik overigens zélf ook ken. Ik nam een slok, gooide de bidon weer terug de goal in en liep terug. Toen kreeg ik plotseling een rode kaart van de scheidsrechter.”

Waarom Schaper tot dit besluit kwam, was voor Linthorst eigenlijk niet duidelijk. “Ik stapte eigenlijk direct het veld af om discussie te voorkomen, zodat wij alsnog voor de winst konden gaan. Ik hoorde later van Raily (Ignacio, red.) dat de scheidsrechter tegen hem zei dat ik aan het tijdrekken was. Dat slaat natuurlijk nergens op, want ik bleef in de spits staan terwijl ik centrale verdediger ben. Wij wilden juist vol voor de winst gaan en ik was steeds de bal aan het halen. Als het klopt dat de scheidsrechter mij daarom rood gaf, dan is dat bizar. Als er één club niet aan het tijdrekken was, dan waren wij dat. Wij gaan namelijk voor het kampioenschap, dus dan is bij een gelijke stand tijdrekken niet logisch.”

Opmerkelijk

Ondanks het 2-2 gelijkspel en de rode kaart van Linthorst, is de verdediger blij om weer op het veld te staan. Linthorst hoopt dan ook weer snel te mogen spelen. “Ik hoop dat de tweede gele kaart wordt geseponeerd. De Eredivisie-scheidsrechter Serdar Gözübüyük stuurde mij zelfs nog een berichtje met de vraag wat er precies was gebeurd. Hij vond de reden, mocht deze waar zijn, op zijn minst opmerkelijk”, aldus Linthorst.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Tom Poederbach

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC
Send this to a friend