Loon naar werken voor TOB tegen Blauw Wit W

Na de teleurstellende herstart een week eerder in Broek in Waterland, is het TOB gelukt de drie punten op Sportpark Oostzanerwerf te houden in de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit W. Een wedstrijd met een speciaal tintje, omdat de formatie van trainer/coach Remco van Twiller het moest op nemen tegen de ploeg van Peter van Netten, de vorige trainer/coach van de noord-Amsterdammers. Op een prima bespeelbaar veld onder een prachtig voorjaarszonnetje waren de omstandigheden ideaal voor een leuke wedstrijd.
Na een korte periode van aftasten waren het de Wijdewormers die zich voor het eerst in kansrijke positie voor het vijandelijk doel meldden. Uit de eerste hoekschop van de wedstrijd mocht Jesper van Houts vrij inkoppen, maar hij zag zijn inzet aan de verkeerde kant van het TOB-doel verdwijnen. Niet veel later was de volgende goede kans voor Blauw Wit via Leon Seitner. Dit keer lag Giorgio Kuiper in de weg. Net voorbij het kwartier kwam de thuisploeg voor het eerst in kansrijke positie via José Bebeto Ngeze die, na goed voorbereidend werk van Moamar Heerenveen, oog-in-oog kwam met Blauw Wit doelman Stan Luttiken. Ngeze schoot de bal echter naast het doel. Steeds meer trokken de TOB-ers het initiatief naar zich toe, wat al snel voor de volgende mogelijkheid zorgde. Dit keer was het Timothy van den Berg die Heerenveen bediende, maar de snelle aanvoerder wist de verdiende voorsprong niet aan te tekenen. Met nog vijf minuten op de klok in de eerste helft noteerde TOB nog eens drie goede kansen. Maar zowel Paul Bekker als Heerenveen als Ngeze zagen hun inzet voortijdig geblokt worden in de steeds compacter staande Blauw Wit W. defensie. Zodoende brak de rust aan met 0-0 wat resulteerde in een déjà-vu voor TOB, dat een week eerder ook niet wist te scoren ondanks een groot aantal kansen.
Aan dat gevoel kwam in het begin van de tweede helft al snel een einde, toen de gastheren loon naar werken kreeg. Een hoekschop vanaf de linkerkant werd slecht verwerkt en kwam bij Heerenveen terecht. Vanaf de hoek van het strafschopgebied vond hij met een inzet die tussen een schot en een voorzet zat de verre bovenhoek. Toch opluchting van iedereen bij TOB viel de bal in het Blauw Wit doel: 1-0. Vreemd genoeg zochten de gasten na deze treffer niet volop de aanval maar bleven gegroepeerd spelen en lieten het initiatief aan TOB. Heel veel kansen leverde dit de Amsterdammers niet op, maar achterin kwam het ook niet in de problemen aangezien Blauw Wit weinig tot niet aandrong.
Via Redouan Tahri werd de thuisploeg nog een aantal keer dreigend, maar omdat de eindpass vaak niet het gewenste niveau had leidde dit niet tot mogelijkheden. Zodoende bleef het volgende hoogtepunt voor TOB de rentree van Miles Tigchelaar, die na ruim vier maanden terugkeerde op het veld. Hij zorgde met twee goed aangesneden vrije trappen voor nog wat gevaar maar in de tussenstand kwam ook nu geen verandering.
Het laatste kwartier probeerde Blauw Wit alsnog de gelijkmaker te forceren maar de TOB-defensie stond als een huis. De amusementswaarde daalde met de minuut voor de aanwezige toeschouwers en de wedstrijd ging uit als een nachtkaars. Hier had de thuisploeg de minste moeite mee. Het laatste fluitsignaal van de uitstekend fluitende arbiter Jim Kondratiuk klonk de TOB-ers zodoende als muziek in de oren omdat ze kregen waar ze recht op hadden. TOB mag volgende week proberen deze zege een goed vervolg te geven uit tegen Westzaan. Blauw Wit W. ontvangt op het eigen sportpark hekkensluiter Jisp ontvangen.
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB