Loots vertrekt na het seizoen bij FC Almere: “Gevoel dat ik deze stap moet nemen”

FC Almere en Charles Loots stoppen na het seizoen de samenwerking. De oefenmeester is bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van de club, maar heeft niet meer het juiste gevoel om de samenwerking te verlengen.

Loots nodigde voorzitter Remco Fens maandag thuis uit en deed toen zijn verhaal. “Remco werkt keihard voor de vereniging en daarom vond ik dat hij het eerlijke verhaal verdiende”, vertelt Loots over de ontmoeting. “Sinds ik bij FC Almere bezig ben, merk ik dat ik andere ideeën heb over de omgang met het eerste elftal dan de club heeft. Het bestuur weet dan ook hoe ik erin sta. Ik ben een streber die elk jaar aspecten wil zien terugkomen en vooruitgang wil boeken. Dat mis ik bij de club.” Na het gesprek met Fens informeerde hij dinsdag zijn stafleden en dinsdagavond zijn spelersgroep over zijn besluit. “Ik weet dat ik mezelf in mijn knie kan schieten, omdat door de coronacrisis vooralsnog weinig trainers hun club zullen verlaten. Maar ik had het gevoel dat ik deze stap gewoon moest nemen. Dat heb ik gedaan.”

FC Almere presteerde afgelopen seizoen uitstekend in de Tweede Klasse Zaterdag B. De vereniging stond tijdens de coronastop zesde in de competitie en moest nog tegen verschillende clubs boven zich spelen, waardoor het volop meedeed voor promotie. Ook dit voetbaljaar had Loots te maken met een gebroken seizoen, maar dat was voor de trainer geen reden om langer door te gaan. “Met mijn collega-trainer Michel Pleune had ik er regelmatig over, maar op een gegeven moment moet je de stap nemen. Natuurlijk gaat zo’n beslissing niet over één nacht ijs, maar als je niet meer het juiste gevoel hebt dan moet je stoppen.” Loots benadrukt dat hij zich dit seizoen blijft inzetten voor FC Almere. “Dat heb ik bij de spelers ook benadrukt: bleef hard werken voor de club. Ik ga zelf alles wat ik in me heb gebruiken om FC Almere nog een mooi seizoen te bezorgen.” Na die maanden gaat Loots rustig kijken wat er op zijn pad komt. “Ik ben een voetbaldier, dus ik kan me niet voorstellen dat ik het zonder voetbal moet doen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)