Home / Algemeen / Maarten Woudenberg (De Dijk) keert terug in Volendam: “Ik ken daar iedereen”

Maarten Woudenberg (De Dijk) keert terug in Volendam: “Ik ken daar iedereen”

Maarten Woudenberg is volgend seizoen weer te bewonderen in het oranje van Volendam. De 34-jarige verdedigende middenvelder verlaat tweededivisionist De Dijk voor RKAV Volendam, dat afstevent op promotie naar de Hoofdklasse.

Hij hoefde alleen maar zijn ja-woord te geven. Toch nam Woudenberg enkele dagen bedenktijd om alle opties af te wegen. “Er was ook interesse van een paar andere clubs, maar dat was op een lager niveau. Ik voel mijzelf nog fit en wil op een zo hoog mogelijk niveau blijven spelen. Misschien ga ik mij anders irriteren aan het niveau omdat ik andere dingen gewend ben. Met Volendam was ik vrij snel rond. Dat was niet zo moeilijk.”

Woudenberg speelde in de jeugd van RKAV Volendam, omdat de proftak toen nog geen jeugdelftallen had. In de C-junioren maakte hij alsnog de overstap naar FC Volendam. De middenvelder doorliep de rest van de jeugdopleiding en speelde vijf seizoenen in het eerste elftal. Hij maakte zelfs eredivisievoetbal mee. Na twee jaar BV Veendam koos Woudenberg voor het amateurvoetbal. Via Spakenburg (vier jaar) en Quick Boys (twee jaar) kwam hij in 2015 terecht bij De Dijk. Met de Amsterdammers promoveerde Woudenberg van de Hoofdklasse naar de Tweede Divisie.

In het amateurvoetbal speelde hij altijd samen met Harry Zwarthoed. Dat zal volgend seizoen ook zo zijn. “Van Harry wist ik allang dat hij naar Volendam zou gaan. Dat heeft te maken met zijn werk. Het wordt het tiende seizoen dat wij samenspelen. We hadden altijd elkaar.” Nadat de overgang van Zwarthoed bekend werd, gooide Woudenberg zelf een balletje op bij trainer Sander Middelbeek. “Als ze naar de Hoofdklasse zouden gaan, wilde hij mij er graag bij hebben. Daarom heeft het iets langer geduurd.”

Komende zomer keert hij terug op bekend terrein. “Het is altijd leuk om ergens terug te komen waar je heel lang hebt rondgelopen. Ik ken iedereen in de selectie en kan er op het fietsje naartoe. Dat het in de buurt is, is erg fijn”, vertelt Woudenberg. “Ik hoop dat Volendam een stabiele Hoofdklasser wordt. Ze zijn op de goede weg met heel veel talenten en allemaal jongens uit het dorp zelf. Dat is alleen maar positief.”

Foto’s Rob Beense

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)