Machteloos TOB komt explosieve start V&V niet te boven

Na 189 dagen zonder nederlaag is TOB op het eigen Sportpark Oostzanerwerf tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. Tegen Vlug en Vaardig, dat volop in de race is voor de derde periode titel, kwamen de Noord-Amsterdammers een flitsende start van de gasten uit Amsterdam Nieuw-West niet meer te boven.
Vanaf het begin had TOB moeite met de bewegelijkheid van Andy van der Raad en de van een blessure terug gekeerde Rick van Tol. Al na drie minuten kwamen de gasten op voorsprong.  Een lange bal van achteruit viel achter de defensie van TOB waardoor Van Tol alleen op Giorgio Kuiper af kon lopen en de 0-1 gedecideerd in de hoek kon schieten. De gastheren moesten hier duidelijk even van bekomen maar Vlug en Vaardig liet de TOB achterhoede niet met rust en probeerde snel de score te verdubbelen. Na 12 minuten kreeg de thuisploeg de eerste grote kans van de wedstrijd middels een vrije trap op zestien meter van het doel van Ryan van der Raad. José Bebeto Ngeze schoot deze bal bal in de V & V-muur die hierop direct de aanval zochten. Aan de rechterkant van het middenveld kwam Tarik Aberkan in balbezit die met een afgemeten diepe bal wederom Van Tol alleen op Kuiper af stuurde. Hij maakte weer geen fout en schoot de 0-2 in de boeken. Even leek TOB overlopen te worden maar langzamerhand herstelde het zichzelf wat en de ploeg van Edwin van der Raad nam iets gas terug. TOB deelde twee speldenprikjes uit met een goede actie van Moamar Heerenveen die over rechts door kwam maar de bal net niet voor kreeg. Uit een hoekschop van Redoaun Tahri mocht Joel Boateng vrij inkoppen maar zijn inzet miste kracht. Aan de andere kant kwam wie anders dan Van Tol nog een keer vrij maar dit keer smoorde de noord-Amsterdamse defensie het gevaar in de kiem. Ook een verkeerde terugspeelbal van TOB verdediger Jop Bruin zorgde niet meer voor een derde V & V treffer omdat dit keer Kuiper de het gevaar tijdig teniet deed. Na iets meer dan een half uur leek Danny van de Kolk de aansluitingstreffer te maken na een goede loop actie maar zijn treffer werd vanwege buitenspel afgevlagd. Zodoende brak de rust met een 0-2 stand aan.
In de tweede helft gebeurde er veel minder dan in de eerste helft. De enige echte kans was een snelle aanval waarbij Bruin Ngeze in de diepte vond en de laatste met een afgemeten voorzet de ingevallen Sergay Gemin bij de eerste paal maar zijn inzet vloog via de verkeerde kant van de paal over de achterlijn heen. TOB leek niet bij machte om Vlug en Vaardig in de problemen te brengen. De gasten hoefde niet meer maar probeerde via een aantal scherpe counters de stand nog wel naar een groter verschil te tillen. Aberkan was hier twee keer heel dichtbij maar zijn vizier stond niet op scherp waardoor hij één keer vanaf links en één keer vanaf rechts de bal voorlangs schoot. De wedstrijd ging uit als een nachtkaars en eindigde in 0-2, een stand die al ma 12 minuten op het scorebord stond.
Door deze belangrijke zege neemt Vlug en Vaardig de koppositie in de 3e periode over met nog drie wedstrijden te spelen. TOB moest de koppositie in de reguliere stand weer afstaan aan TOS Actief. Na een vrij weekend ontvangt Vlug en Vaardig op het eigen Sportpark Ookmeer GeuzenMiddenmeer. TOB speelt op Sportpark Oostzanerwerf de derby tegen De Meteoor dat ook nog volop meedoet voor de derde periode.
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)