Mahir Ünver helpt AGB vlak voor tijd aan belangrijke zege bij Zeeburgia

In de zondag eerste klasse A heeft AGB drie zeer belangrijke punten gepakt in de strijd om directe handhaving. Op bezoek bij de stadsgenoten van Zeeburgia won de ploeg van Senel Cebar vlak voor tijd door een winnende treffer van Mahir Űnver.

AGB begon niet goed aan de Amsterdamse derby. Zeeburgia schoot furieus uit de startblokken en probeerde de bezoekers meteen op eigen helft terug te dringen. Hoewel dit zorgde voor enkele spannende momenten voor het doel van Yavuz Sönmez, bleven grote kansen in de openingsfase uit. Nadat de eerste storm was gaan liggen, kwam AGB steeds beter in de wedstrijd en kregen zij de grootste kansen om de score te openen. Cihan Kambur was tot tweemaal toe dicht bij de openingstreffer, maar beide pogingen van de middenvelder verdwenen naast de goal van Jeremy Vrede.

In de tweede helft waren beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Ondanks dat een openingstreffer van AGB in de lucht hing, leek Zeeburgia er tegen het eind van de wedstrijd met de drie punten vandoor te gaan. Een doelpunt van Mouad Tissoudali werd echter afgekeurd wegens buitenspel. AGB zag de bui al hangen en het antwoord was uitstekend: in de 81ste minuut zette Mahir Ünver de bevrijdende 0-1 op het scorebord. Even later gooide Omar el Aamrani de wedstrijd bijna op slot. Toch bleek het ene doelpunt genoeg voor de zwaarbevochten zege.

Sönmez, die eerste doelman Mitchel Vincken onder de lat verving, was verheugd met de overwinning. “We hebben er dit seizoen zo vaak naast gegrepen in dit soort wedstrijden, maar nu viel het eindelijk onze kant op. Het is heerlijk om de nul te houden en drie punten te pakken. We hadden ze hard nodig en dit geeft alleen maar een goed gevoel voor de rest van de competitie. Ik heb er alle vertrouwen in dat we erin blijven.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Verslag: Jurgen Boegborn