Makkelijke middag voor Wartburgia bij VVA/Spartaan

Het was een wat eenzijdige wedstrijd in Slotermeer. Wartburgia leek te hebben geleerd van de last minute ontsnapping verleden week.

Er werd gevarieerd aangevallen en ondanks goed keeperswerk bij VVA kon Dylan van Dam in de 20ste minuut uit een corner van Joost Hommega van dichtbij inschieten. Ondanks wat goede counters van de thuisclub werd het nooit echt gevaarlijk voor het doel van Marius Jansen. In de 37ste minuut verlengde Niek Remijn een voorzet van David van Paridon tot de 0-2 en daarna ging het snel bergafwaarts voor VVA/Spartaan. Een paar minuten later leidde een prachtige aanval tot een knappe voorzet van Van Dam die door spits Bob Dekker mooi tegendraads werd ingekopt. In de laatste minuur voor rust tikte diezelfde van Dam een fijne assist van Menno Bosch beheerst langs de keeper. 

Ondanks de 0-4 ruststand geloofde VVA/Spartaan er nog in en heel even leek het nog spannend te worden. Een terechte penalty werd door Joep van Duinen goed binnen geschoten:1-4. Tien minuten later een prachtige dubbele een twee tussen Van Paridon en Jesse Bolle, waarbij de laatste een subtiele steekpass van de eerste bekwaam afrondde. Daarna kabbelde de sportieve wedstrijd naar het einde. In de komende weken blijft Wartburgia jagen op de tweede plek. VVA/Spartaan lijkt zich op te moeten maken voor de nacompetitie om zich te handhaven.

Wartburgia krijgt woensdag bezoek van nummer 13 De Meer, VVA/Spartaan gaat dinsdag op bezoek bij De Dijk. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst en foto: Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)