Makkelijke middag voor Wartburgia

Nadat de eerste bekerwedstrijd met 8-0 werd gewonnen, bleek ook het klasseverschil tussen Wartburgia (derde klasse) en Hertha (vierde klasse) te groot om de bezoekers voor een verrassing te laten zorgen.

Wartburgia begon voortvarend en zette Hertha vakkundig vast op hun eigen helft. Al na een paar minuten vond Daan van Dijk van dichtbij het net omdat Hertha slordig uitverdedigde. Na 10 minuten was het Daan Tuerlings die profiteerde van een fout van de keeper. Diezelfde keeper revancheerde zich even later door een gemakkelijk gegeven penalty knap te stoppen en ook de rebound te houden. Toch was het na 20 minuten al 3-0 door een mooi ingeschoten bal van Dilan van Dam. Daarnaast kwam Hertha er af en toe goed uit met goed opbouwend voetbal maar echte kansen werden schaars aan beide kanten.

Na rust viel Wartburgia wat terug. De controle bleef aanwezig maar het heilige vuur leek gedoofd. Dat gaf Hertha de kans af en toe goed te counteren, maar opnieuw zonder echt gevaar te stichten. Het venijn bleek in de staart te zitten. Na 5 wissels zette Wartburgia nog eens aan en kon Dilan van Dam zijn tweed goal intikken na een mooi opgezette aanval. Hertha had daarvoor al een penalty mogen krijgen en kon na onvoldoende uitverdedigen via Swerre Kroon de eer redden.

Tekst en foto: Frank van Paridon