Malcolm Esajas helpt JOS/Watergraafsmeer langs Velsen

Met twee doelpunten ‘op de juiste momenten’ heeft Malcolm Esajas zijn JOS/Watergraafsmeer aan de drie punten geholpen. De zondag eersteklasser versloeg middenmoter Velsen met 2-1 en blijft hierdoor tweede staan, achter de foutloze koploper Boshuizen.

Tegen het stugge Velsen had JOS lange tijd moeite om een gaatje te vinden in de hechte defensie. Op het moment dat dit wel lukte, sloeg de thuisploeg ook goed. Drie minuten voor de rust opende Esajas de score. De spits tikte een voorzet van linksback Mark Simons bij de eerste paal binnen. “Dat was het juiste moment om te scoren, want als het 0-0 was gebleven, zou Velsen in de tweede helft ook komen.”

Tijdens de rust gaf trainer Cor ten Bosch aan dat er een tandje bij kon bij de Amsterdammers. “We moesten de bal snel rond laten gaan, meer bewegen en vooral geduld houden. In de eerste helft ging dat niet echt bij ons, na rust een stuk beter.” Na tien minuten in de tweede helft maakte de spits zijn tweede van de middag. Nu was Richmond Bossman de aangever en kopte Esajas tegendraads de 2-0 binnen. Ook die treffer viel op het juiste moment.

Velsen vond vrij snel hierna de aansluiting met een treffer van Zeno van Ooyen, maar echt spannend kon de ploeg van Martin Haar het niet maken. Esajas had nog een goede kans om zijn hattrick te voltooien en ook ook Reggie Schaap en de van een blessure teruggekeerde Hanne Hagary verzuimden een grotere uitslag neer te zetten. Met zes treffers uit de eerste vijf wedstrijden loopt Esajas nu meer dan één-op-één. Toch is hij niet echt bezig met zijn doelpuntentotaal. “Ik wil gewoon mijn steentje bijdragen, dan zie ik vanzelf wel hoe vaak ik scoor.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt