Manolito Joren verruilt HBOK voor Arsenal

Manolito Joren verruilt HBOK na één seizoen voor Arsenal. De verdediger kwam afgelopen zomer over van Elinkwijk en begon met hoge verwachtingen aan het seizoen in Zunderdorp. Een zware blessure gooide echter roet in het eten.

“Bij de start van het seizoen raakte ik meteen zwaar geblesseerd, mijn achterste meniscus was gescheurd. Dat betekende dat ik 7 maanden niet kon voetballen, pas na de winterstop kon ik weer minuten maken”, vertelt Joren. Na de winterstop kwam hij weer in actie, maar dat was van korte duur, omdat het seizoen zo abrupt ten einde kwam.

“Ik wilde op zoek naar een nieuwe omgeving, om een nieuwe start te maken. Daarom heb ik zelf Arsenal benaderd. Ik had al met HBOK tegen Arsenal gespeeld en zag dat er een goed team stond, met een fanatieke trainer. We zijn toen in contact gekomen en gelukkig ben ik welkom daar. Ik ben hartstikke blij met deze kans”, vertelt de verdediger. Joren blijft dus actief in dezelfde competitie als vorig seizoen, waarin de teams behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn: “Hopelijk kunnen we in de top 5 meedoen en wie weet een periodetitel pakken.”

Voor zichzelf hoopt hij vooral dat hij veel minuten kan maken: “Ik wil fit blijven en presteren. Ik kan in principe op elke positie spelen en wil zo belangrijk zijn voor Arsenal. Ik heb nog altijd de ambitie om hoger te spelen en weet ook dat ik dat kan, maar voor nu is blessurevrij blijven het belangrijkste.”

Foto: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)