Marc Onsia

Marc Onsia verlaat Kadoelen: “Tijd voor iets nieuws”

Marc Onsia vertrekt na het seizoen bij sv Kadoelen. Donny Geel, die de afgelopen jaren al assistent-trainer was van de hoofdtrainer, neemt vanaf het seizoen 2021/2022 het stokje over.

De oefenmeester is bij de vereniging bezig aan zijn derde jaar. Waar hij in het eerste seizoen via nacompetitie degradatie voorkwam, maakte zijn team de laatste twee seizoenen niet af vanwege de coronacrisis. “Voor mijn gevoel is het na dit seizoen tijd voor iets nieuws”, reageert Onsia, die met de club in gesprek ging, op zijn vertrek. “Beide partijen gaven eigenlijk aan dat ze openstonden voor een trainerswissel. Het besluit hebben we dus in goed overleg genomen.” Onsia vindt het jammer dat hij niet een heel seizoen kon volmaken. “Maar zelf had ik het ook wel even gezien. Alle jaren moesten we hard vechten om in de derde klasse te blijven. Tot zover is de doelstelling van Kadoelen geslaagd, al waren mijn jaren bij de club door corona niet wat we vooraf ervan hoopten. Wellicht komt er een andere uitdaging langs, anders is een jaartje niets ook niet erg.”

Kadoelen heeft de doelstelling om een stabiele derdeklasser te worden. Door de concurrentie van IVV, OSV en HBOK, die allemaal in dezelfde vijver vissen, is het voor Kadoelen lastig om veel kwaliteit naar de vereniging te halen. “Dan weet je als coach dat het een kwestie van overleven is. Wanneer je elk seizoen in de onderste regionen vecht voor lijfsbehoud, dan is dat hoe je het wendt of keert mentaal zwaar. Uiteindelijk doe ik het hoofdtrainerschap echter voor mijn plezier, dus dit was een mooi moment om eens verder te kijken.” Onsia is niet van plan om voor komend seizoen maar elke uitdaging aan te pakken. “Als er een leuke club komt, dan sta ik zeker open voor een gesprek. Ik ga alleen niet zomaar bij elke club instappen: daarvoor moet ik het juiste gevoel hebben. Anders vind ik het ook goed om eens een jaartje als supporter langs de zijlijn te staan.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)