Marcel Cuiper

Marcel Cuiper stopt na het seizoen bij Nautilus

Nautilus moet de komende maanden op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De Amstelveense vereniging haalde Marcel Cuiper afgelopen zomer terug naar de club, maar de succesvolle hoofdtrainer gaf Nautilus inmiddels te kennen dat hij na het seizoen stopt.

Cuiper heeft sinds half oktober van vorig kalenderjaar een nieuwe baan, waardoor hij vier dagen in de week naar Enschede moet rijden. Daardoor is het voor hem niet meer te combineren om voor de groep te staan. “We hebben op dinsdag- en donderdagavond na acht uur training en dan ben ik pas laat in de avond thuis. Als ik de volgende ochtend dan weer naar Enschede moet rijden, dan is het op een gegeven moment niet meer te doen”, legt Cuiper uit, die veel van zijn spelers én zichzelf verwacht. “Ik loop al lange tijd in de voetballerij rond. Uiteindelijk is deze sport de belangrijkste bijzaak van de wereld. Dan wil ik wél met de volle honderd procent mijn best doen voor de vereniging. De conclusie is dat dit volgend seizoen niet gaat lukken. Daarom leek het me gewoon beter om het stokje over te geven.”

Het zondagteam van Nautilus begon dit seizoen redelijk aan de competitie. Het stond na vier wedstrijden spelen met vijf behaalde punten in de middenmoot van de vijfde klasse. “Met de start moesten we elkaar vinden en de puntjes op de i zetten. Eind september, begin oktober begonnen we eindelijk te draaien. De resultaten gingen vooruit en het spel verliep beter. Helaas moesten we toen stoppen. Ik maak dit seizoen zeker af als het kan, maar voor de lange termijn is het gewoon niet te combineren.” Cuiper sluit niet uit dat hij na de zomer bij een jeugdafdeling van een club in de buurt aan de slag gaat. “Inmiddels heb ik me aangesloten bij voetbalacademie Your Skillz in het Gooi. Op vrijdagavond geef ik daar keeperstraining. De trainingen zijn aan het begin van de avond, waardoor ik minder tijd kwijt ben. Ik blijf dus zeker in de voetballerij actief, maar volgend jaar niet langer bij Nautilus.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)