Marciano Nonneman nieuwe trainer De Meer

Marciano Nonneman is de nieuwe trainer van De Meer. Hij volgt Stan Bijl op, die zich komend seizoen gaat focussen op zijn functie bij Ajax.

Met Nonneman kiest De Meer wederom voor een jonge, ambitieuze trainer. Het wordt voor 29-jarige Nonneman zijn eerste klus als trainer bij de senioren. Daarnaast is hij werkzaam in de jeugdopleiding van ADO Den Haag, waar hij komend seizoen de O17 traint.

Via assistent-trainer Maurice Diemers kwam hij in contact met De Meer: “Ik ken Maurice vanuit het verleden bij Almere City, waar ik jeugdtrainer was. Hij was daar mijn teammanager en ik heb een tijd zijn zoontje getraind. We hebben altijd contact gehouden en hij benaderde mij.” In het verleden sprak Nonneman al eens met andere clubs, maar hij wachtte op het juiste moment: “Ik wilde eerst graag wat meer ervaring opdoen bij BVO’s en vond dat ik er toen nog niet klaar voor was. Inmiddels heb ik meer ervaring en dit is een hele mooie kans op een goed niveau. Dit kwam dus op een mooi moment.”

Hoewel hij nog niet eerder een seniorenteam trainde, is Nonneman al wel in het bezit van UEFA-A, dat benodigd is in de eerste klasse. Dat kan zomaar het niveau zijn waarop De Meer volgend seizoen uitkomt. De trainer volgt de prestaties de komende weken dan ook met interesse: “Als we promoveren naar de eerste klasse zal het een enorm leerzaam, maar ook zwaar seizoen worden. Blijven we in de tweede klasse, dan willen we natuurlijk weer meedoen om promotie.”

De komende tijd zal hij in gesprek gaan met de selectie en aan de slag gaan met het samenstellen van de selectie voor komend seizoen: “Een aantal jongens uit de huidige selectie zal ook een stap gaan maken, dus we moeten ook bouwen aan een nieuw team. De club helpt bij daar enorm goed bij. Het is dan aan mij om er komend seizoen het maximale uit te halen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)