Mario Rijnsburger vertrekt na vier jaar bij FC Weesp

Mario Rijnsburger en FC Weesp hebben in goed overleg besloten na dit seizoen afscheid te nemen van elkaar. Rijnsburger was vijftien jaar lang verbonden aan de zondag tweedeklasser, waarvan de laatste vier jaar als hoofdtrainer.

“Ik denk dat het tijd is voor een nieuw gezicht”, legt de oefenmeester uit. Bovendien gaan er een aantal dingen in de werksfeer (Rijnsburger heeft een eigen schoonmaakbedrijf, red.) veranderen. “Na een lange en goede samenwerking komt er een einde aan. Het bestuur heeft een beleid dat een trainer maar drie jaar in dienst mag zijn, maar ik mocht al voor een vierde jaar blijven. Het is nu wel mooi geweest. Als je aan iets begint, weet je ook dat er altijd een einde aan komt.”

Momenteel staat FC Weesp op de laatste plaats in de zondag tweede klasse B. De tegenvallende resultaten spelen volgens Rijnsburger geen rol. “Wij zijn afgelopen seizoen kampioen geworden en vervolgens vijf basiskrachten kwijtgeraakt. Dan moet je gaan bouwen aan een nieuw team. De doelstelling was voorafgaand aan het seizoen om erin te blijven en ik ben ervan overtuigd dat het ons gaat lukken. De aankomende weken spelen wij tegen onze concurrenten. Dan zullen wij ons moeten laten zien.”

Rijnsburger kan terugkijken op een mooie tijd bij de club. “Toen ik vijftien jaar geleden een hernia had gekregen, vond de toenmalige trainer dat ik bij de groep moest blijven. Uiteindelijk ben ik vier jaar geleden zelf trainer geworden. Ik woon ook in Weesp, voor mij is het om de hoek. Mijn twee hoogtepunten met Weesp zijn de kampioenschappen en de bijna promotie naar de eerste klasse. Daarentegen is mijn dieptepunt dat we degradeerden. In die vijftien jaar kan ik wel zeggen dat Weesp echt mijn club is geworden.”

Verslag Roy Baltus
Foto Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)