Home / Algemeen / Mark Evers brengt ARC uit moeilijke situatie naar koppositie

Mark Evers brengt ARC uit moeilijke situatie naar koppositie

Mark Evers komt de komende twee weekenden voor even terug in de buurt van bekend terrein. Met zijn ARC wachten er twee uitduels in de regio tegen WVHEDW en FC Aalsmeer. Twee lastige opponenten voor de gedeeld koploper, dat zaterdag in Amsterdam jaagt op de eerste periodetitel in de eerste klasse A.

Het is pas half november, maar grofweg heeft de oud-trainer van Swift zijn doelstelling van het bestuur in Alphen aan de Rijn al gehaald. ‘Maak ARC weer herkenbaar voor eigen publiek’. De supportersaantallen gaan omhoog, de businessruimte zit op zaterdagen weer vol en de sfeer is behoorlijk gedraaid. Vorig seizoen ontsnapte ARC op een haar aan degradatie, nu deelt de club de koppositie met Sportlust’46. “De club komt uit een moeilijke situatie. Wanneer er daarna een frisse wind waait, gaan sommige spelers toch een stapje harder lopen en kan je wat makkelijker een bepaalde snaar raken.”

Dat is de oefenmeester vrij aardig gelukt. De hand van Evers is volgens mensen om hem heen al langzaam zichtbaar. “Voetballend gaat het echter nog niet zoals ik voor ogen heb”, countert hij direct. “Daarin zijn we vaak nog vrij onrustig. In tegenstelling tot vorig jaar zit er wel een duidelijke gedachte achter.” Zijn speelwijze is iets anders dan in zijn periode van twee jaar bij Swift. Daar maakte hij al eens de vergelijking mee. “Bij Swift had ik voldoende spelers die het verschil kunnen maken, met Van Wakeren, Smeeing, Dinkgreve, ga zo maar door. Hier heb ik er maar eentje: Maurits Splinter. Wij moeten het hebben van ons collectief, de goede sfeer en van elkaar weten wat we wel en niet kunnen.”

Het resulteerde in een goede seizoenstart met achttien punten uit de eerste zeven wedstrijden. “In deze competitie zijn zeven ploegen die aan elkaar gewaagd zijn, geen een die er echt bovenuit steekt. Wij hebben bewezen dat wij van iedereen kunnen winnen. Er zijn drie ploegen die ons wat minder liggen: Forum Sport, WVHEDW en Aalsmeer. Van Forum Sport wonnen op karakter, de laatste twee krijgen we nu achter elkaar. Daarna weten we beter hoe we ervoor staan.”

Evers kent WV-HEDW nog; in 2016 bereikte Swift ten koste van de Amsterdammers de finale van de districtsbeker. “Ik weet dus ook waar hun tekortkomingen liggen. Op basis van hun technische kwaliteiten zullen zij de bovenliggende partij zijn, en dat nieuwe kunstgrasveld is zeker niet in hun nadeel, maar wij hebben een aantal verrassende elementen in ons spel waarmee we onder hun druk uit kunnen voetballen.”

Foto’s: ARC

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)