Home / Algemeen / Mark Evers verleidt Lionel Frederik (JOS) tot overstap naar ARC

Mark Evers verleidt Lionel Frederik (JOS) tot overstap naar ARC

Een jaar geleden ging er op het laatste moment een streep door de overgang, nu maakt Lionel Frederik wel de overstap naar zaterdag eersteklasser ARC. De 31-jarige vleugelaanvaller komt over van JOS/Watergraafsmeer en wordt in Alphen aan den Rijn herenigd met Mark Evers.

“Ik ben niet meer de jongste en voor mij gaat het nu meer om de trainer. Ik ken Mark heel goed. Ik weet wat hij van mij wil zien en hij weet wat hij van mij kan verwachten. Het voelt vertrouwd”, zegt Frederik, die in het seizoen 2016/17 onder Evers bij Swift speelde. “Bij ARC kom ik in een hele nieuwe omgeving terecht. Niemand kent mij daar. Dat is ook iets fijner, dan kan ik wat vrijer voetballen. In Amsterdam kent iedereen mij wel. En het is fijn om voor een paar honderd man te voetballen. Om te laten zien dat ik het nog steeds kan.”

De oud-speler van onder meer DWV, Blauw Wit en Koninklijke HFC was vorig seizoen ook in een vergevorderd stadium met ARC. Toen ging er een streep doorheen vanwege werkomstandigheden. Daarna koos hij voor JOS/Watergraafsmeer. “Ik had een nieuwe functie gekregen op mijn werk en geen zekerheid dat het te combineren was met zaterdagvoetbal. Nu blijkt het wel te kunnen. Ik heb het goed naar mijn zin bij JOS, maar het zaterdagvoetbal trekt mij meer.”

Bij de zondag eersteklasser begon Frederik uitstekend, totdat blessureleed (knie en achillespees) roet in het eten gooide. “Voor mijn gevoel was ik goed bezig. Zes goals en zes assists in de eerste acht wedstrijden. Maar die blessures hebben mij tegengehouden.” Afgelopen weekend maakte hij weer minuten en in de resterende vijf wedstrijden hoopt hij nog van waarde te kunnen zijn voor de Amsterdammers. “Als ik honderd procent fit ben, kan ik mijn stempel drukken op JOS. Ik wil ook niet weggaan als iemand die het na zijn blessure niet meer heeft gered.”

Foto: John Beckman

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)