Mark Mul verruilt Zwanenburg voor competitiegenoot HBC

Zondag derdeklasser Zwanenburg raakt komende zomer Mark Mul kwijt. De 23-jarige middenvelder is al jarenlang een vaste waarde bij de club waar hij de hele jeugd doorliep, maar kiest ervoor zijn vleugels te spreiden en verder te gaan bij competitiegenoot HBC.

“Het is voor mij de eerste keer dat ik van club verwissel. Het is een goed moment om de stap te maken naar HBC. Vooral omdat ik mij nu weer echt opnieuw moet bewijzen en daardoor het maximale uit mij zelf moet halen”, zegt Mul tegenover Voetbal in Haarlem. In Heemstede wordt hij herenigd met zijn neefjes Wouter en Jeroen de Bruijn. “Ik ben ervan overtuigd dat HBC (waarschijnlijk) in de tweede klasse goede resultaten gaat halen en ga er alles aan doen om daar aan bij te dragen.”

Met Zwanenburg promoveerde Mul vorig seizoen naar de zondag derde klasse C, maar daarin hebben ze al bijna het gehele seizoen de rode lantaarn in handen. Bovendien konden de Zwanenburgers in de eerste maanden geen gebruik maken van de afwezige Mul. De timing van de bekendmaking van zijn overstap is opmerkelijk te noemen, omdat de middenvelder het komend weekend opneemt tegen zijn nieuwe club. Bij winst op Zwanenburg kroont HBC zich tot kampioen.

Mul is niet de enige speler uit de regio die komend seizoen voor de Heemstedelingen speelt. Zo maakt Sven Wierda de overstap van Hoofddorp naar HBC.

Foto: Rachel Verhoeve

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)