Mark Steur (Sporting Almere) ‘de juiste persoon’ voor Diemen

Zondag derdeklasser Diemen heeft in Mark Steur een geschikte opvolger gevonden voor de vertrekkende Gerrie Breugem. De 35-jarige oefenmeester, oud-Diemenaar, is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij Sporting Almere.

“Diemen is een mooie club, er zit een goede jeugd achter, een fraai complex. Ik zie er heel veel potentie in”, zegt Steur. Hij woonde twintig jaar in het dorp, maar speelde nooit voor de plaatselijke voetbalclub. “In de D-junioren heb ik wel eens meegetraind, maar koos ik voor Voorland. Daar speelde ik jaren later in het eerste elftal met Robin Ternede, nu technische zaken bij Diemen. Hij vroeg mij of ik op gesprek wilde komen. Het verhaal dat Diemen mij vertelde, sprak mij aan.”

Steur kon ook bijtekenen bij Sporting Almere, waarmee de oefenmeester momenteel op de laatste plaats van de zondag vierde klasse G staat, maar koos voor de ambities van Diemen. “Ze willen een stabiele derdeklasser worden en daar vanuit kijken of ze richting de tweede klasse kunnen. Daar kan ik mij wel in vinden. Ze zijn realistisch en niet overambitieus. Het is bovendien een hoger niveau en dat ambieer ik zelf ook.”

Voor zijn periode in Almere was hij drie jaar actief bij Hoofdklasser CSV Apeldoorn, waarvan het laatste seizoen als assistent van oud-prof Peter Boeve. “Ik heb voor mijzelf een route uitgestippeld. Aan de bak komen in de Hoofdklasse is moeilijk, zeker met zulke grote namen, maar ik wil wel het hoogst haalbare als trainer. Het belangrijkste is om de spelers beter te maken. Mensen hoeven mij niet te mogen, zolang ze maar iets van me geleerd hebben.”

De club is verheugd met Steur als nieuwe hoofdtrainer. “Wij denken dat Mark op dit moment de juiste persoon is voor de groep die wij hebben”, zegt voorzitter Henk van der Weele. “Jong, ambitieus en hij kwam op ons over als een no-nonsense trainer. Hij houdt van duidelijkheid. Dat heeft deze groep ook nodig. We hebben een aardige groep spelers, waar we best wat mee kunnen bereiken, maar er moet ook even wat discipline bij.” Steur zal in Diemen gaan samenwerken met Renato Tuur, wiens contract als trainer van het tweede elftal werd verlengd.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)