Mark Steur

Mark Steur verlaat Buitenboys deze zomer

Mark Steur neemt deze zomer afscheid als trainer van Buitenboys. Hij heeft er dan drie jaar bij de club op zitten en vindt het tijd voor een volgende uitdaging. “Ik heb drie hele mooie jaren meegemaakt bij de club, met vorig seizoen natuurlijk het kampioenschap in de derde klasse en ook de titel Trainer van het Jaar bij Het Amsterdamsche Voetbal. Ik denk dat ik er het maximale uit heb gehaald.”

“Ik kan echt m’n ei kwijt binnen de club en we hebben in drie jaar veel bereikt met elkaar. Niet alleen het eerste, maar ook de O18 en de O23 zijn gepromoveerd. Toen de club mij een paar jaar geleden benaderde, was het doel al om te promoveren naar de tweede klasse. De club had in de organisatie al dingen in gang gezet en het was een mooi project om met elkaar aan te werken”, zo vindt de trainer.

Nu zoekt hij dus een nieuwe uitdaging: “Het is mooi om ergens aan mee te werken, geschiedenis te schrijven, hoe klein het ook is. Ik hoop dat er weer ergens een mooi project voorbij komt.” Op welk niveau die uitdaging is, maakt voor Steur niet uit. “Ik wil het vooral ergens naar mijn zin hebben en werken met een groep die hongerig is.”

Maar eerst heeft hij nog een half seizoen voor de boeg bij Buitenboys, dat op dit moment zesde staat in de tweede klasse. “We gaan ervoor om in de tweede klasse te blijven. Onze resultaten schommelen nog wel, het was wennen aan de tweede klasse. Ploegen staan beter in de organisatie en daar moeten wij tegenop boksen. Het zal tot de laatste dag spannend blijven in deze competitie.” Daarna vertrekt Steur als trainer, maar hij zal zeker nog zo nu en dan op de club te zien zijn: “Het is een hartstikke fijne club, mijn kinderen voetballen er ook en die wil ik lekker blijven aanmoedigen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)