Mark Wietsma KDO

Mark Wietsma ook komend seizoen trainer van KDO

KDO zet de samenwerking met hoofdtrainer Mark Wietsma volgend seizoen voort. Beide partijen gingen in november al met elkaar in gesprek over komend voetbaljaar en hebben daarin een overeenstemming bereikt.

De trainer volgde deze zomer Raymond de Jong op als trainer van de club, een taak die hem nog altijd uitstekend bevalt. “Deze zomer was het eerste gesprek met de spelersgroep al veelbelovend en dat heeft ook zo zijn uitwerking gehad op het veld”, vertelt Wietsma. “De jongens bleken zeer leergierig en stonden open voor alle ideeën die we als technische staf hadden. Bovendien waren de randvoorwaarden goed, waardoor ik me volledig kon concentreren op het eerste elftal.” KDO behaalde in de eerste vier competitiewedstrijd 5 punten, waarmee het bestuur zeer tevreden was. Wietsma zélf blijft de lat hoog leggen. “Ik ben gedeeltelijk tevreden met de competitiestart. De 5 punten die we behaalden, hadden er namelijk met wat meer geluk ook acht kunnen zijn. In sommige wedstrijden zat er gewoon meer in.” Desondanks behoudt Wietsma ook zijn rust. “Uiteindelijk kom ik als trainer met allemaal nieuwe ideeën, waardoor het zijn tijd nodig heeft om te landen. De eerste weken hebben we ons gericht op het verdedigen, de komende periode staan de momenten aan de bal hoog op de lijst.”

De samenwerking bevalt dermate goed dat KDO en Wietsma al snel over een langer verblijf uit waren. “Ik verwacht überhaupt weinig verschuivingen me trainers, aangezien we nauwelijks voetballen. Misschien dat trainers die lang bij een club zitten of waarbij de samenwerking niet goed bevalt, zullen vetrekken. Maar anderen zullen gewoon blijven, net als ik. We werken prettig samen, dus ik kijk uit naar een langer verblijf. Hopelijk kunnen we de lijn doortrekken met jongens uit het dorp.” Ondertussen moet Wietsma de meeste ideeën van hem nog in de ijskast zetten, aangezien tijdens trainingen nog weinig mogelijk is. “Toen we in oktober stopten, heb ik direct gezegd dat ik wel zinvol wilde trainen. We weten simpelweg niet hoelang het duurt. Daarom bereiden we vormen voor die dicht tegen onze manier van spelen aanzitten, waaronder het creëren van omschakelmomenten. Zo proberen we de gedachtes scherp te houden.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: KDO

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO