Marken houdt punten in eigen huis na overwinning op Waterwijk

SV Marken heeft zich knap hersteld van de vorige week geleden nederlaag bij Aalsmeer. Na negentig minuten en iets meer zat men aan de goede kant van de streep. Patrick Bond en Nicky Roele zorgden voor de twee treffers. Op Marken heeft het Almeerse Waterwijk de thuisclub niet kunnen trakteren op een nederlaag. De ploeg van Ben Vis was voetballend zeker niet de mindere van Marken maar de ploeg van trainer Ron van der Velde was koelbloediger in de afronding.

In de tweede minuut al een kans voor de thuisploeg, maar Waterwijk kon zich op tijd herstellen. Aan de andere kant was Waterwijk in de zesde minuut ook kansrijk uit een hoekschop. Echter zag Mitch Vogel zijn kopbal net naast gaan. Na twintig minuten spelen ging Mo Boughlali op de solotour. Er werd een overtreding buiten het strafschopgebied op hem gemaakt. De vrije schop leverde voor Marken echter niets op. Vijf minuten later was het dan wel raak, een mooie aanval werd hard en laag door Patrick Bond afgerond: 1-0. Waterwijk kwam hierna vaker voor het vijandelijke doel, maar was soms te gehaast of onzuiver. De rust werd bereikt met een 1-0 tussenstand.

In het tweede bedrijf twee gelijkwaardige ploegen die er alles aan wilde doen om tot scoren te komen. Marken was daar het beste in, want zeven minuten in de tweede helft werd de voorsprong verdubbeld. Nicky Roele was dit keer de afronder en scoorde  met een fraaie lob over de uitkomende Waterwijk-doelman Hermans: 2-0. De strijd was nog niet gestreden, want Almere kwam uitstekend terug. Er waren kansen voor Vogel en Peaper maar deze troffen geen doel. In minuut 57 kwam Waterwijk wel op een 2-1. Vanuit een onoverzichtelijk situatie gaf het been van Mitch Vogel het laatste tikje:2-1. Er was nu weer van alles mogelijk, dus zetten de gasten een tandje bij. De strijd werd fanatieker met veel overtredingen en gele kaarten tot gevolg. Het was Marken-invaller Ramon Veerman die kort achter elkaar tweemaal geel kreeg, hij kon dus met rood vertrekken. Ook hierna kreeg Waterwijk het niet voor elkaar om de gelijkmaker te produceren, als was invaller Barry Smits hier in de slotfase erg dichtbij. Het bleef bij deze stand en hadden de toeschouwers een aardige wedstrijd gezien waarin de punten bij de thuisclub bleven.

Komende wedstrijd speelt Waterwijk thuis tegen Jong Holland en ontvangt Marken  ASV Arsenal. Klik hier voor de overige uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Tekst: Herman de Wit