Martin van Ophuizen twee jaar langer aan het roer bij Purmersteijn

Het tijdperk van Martin van Ophuizen als trainer van Purmersteijn komt nog niet ten einde. De oefenmeester verbond zich donderdagavond voor nog eens twee seizoenen aan de zondag Hoofdklasser, waar een nieuw plan is gemaakt om binnen twee jaar de stap naar de Derde Divisie te maken.

“We zijn nog steeds aan het klimmen op de ladder waar we in de tweede klasse mee zijn begonnen”, zegt Van Ophuizen. “Ik ben ambitieus en moet daarop altijd het gevoel hebben dat er meer in zit. Als ik het gevoel krijg dat ik alles eruit heb gehaald, is het tijd om het stokje over te dragen. Nu zijn we een punt aangekomen dat we weer een nieuwe stap kunnen zetten. Er liggen nog voldoende mogelijkheden.”

De plannen liggen er om Purmersteijn tot topamateurclub binnen Purmerend te transformeren. Sponsoren, aangevoerd door hoofdsponsor Jan Groenhart, willen zich hieraan conformeren, alleen was er één belangrijk punt: Van Ophuizen en Marco Daman (technisch manager en assistent) moeten behouden blijven. “De hoofdsponsor is erg enthousiast geworden over onze speelwijze en zienswijze, die nog altijd hetzelfde is als waar wij in de tweede klasse mee zijn begonnen. Maar als je iets wil, is de ambitie van de club het belangrijkste. Dat straal je ook naar buiten uit. We zijn een traject ingeslagen om in een aantal jaar ergens te komen en dat punt hebben we nog niet bereikt.”

Foto Jose Mol | Het hoogtepunt van Van Ophuizen en Daman: het winnen van de districtsbeker afgelopen seizoen

De twee ondertekenden een tweejarig contract, met een optie voor een derde jaar. “De club groeit ontzettend hard en barst van ambitie”, zegt Daman. “De hoofdsponsor wil het bedrijfsleven van Purmerend er serieus achter krijgen, zodat we als club nog meer stappen kunnen maken. Daarvoor is een plan van aanpak geschreven. We willen de jeugd zelf blijven opleiden en de afstand naar het eerste elftal verkleinen, zodat ze daar eerder de kans kunnen krijgen. Ook worden de faciliteiten beter.”

Het idee is dat Purmersteijn binnen twee jaar naar de Derde Divisie promoveert. Momenteel staat de nieuwkomer op de tiende plaats in de Hoofdklasse. “Als ik zie hoe wij met onze eigen manier van spelen goed meekunnen in de Hoofdklasse en zelfs dominant spelen, weet ik dat er nog rek in zit”, aldus Van Ophuizen, die voor zijn zesde en zeven seizoen als hoofdtrainer gaat. “Toen ik in 2013 in de tweede klasse begon, heb ik mijzelf een paar doelen gesteld. Ook voor de lange termijn. In grote lijnen is het ook gegaan zoals ik het voor ogen had. Maar bij de volgende stap komt veel meer kijken.”

Foto boven: Jan Groenhart (hoofdsponsor), Marco Daman (technisch manager en assistent-trainer), Remco Mol (voorzitter), Martin van Ophuizen (hoofdtrainer) en Lars Westerveen (technische commissie)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)