Martin van Ophuizen verlaat Purmersteijn na het seizoen

Purmersteijn neemt na het lopende seizoen afscheid van hoofdtrainer Martin van Ophuizen. De succesvolle oefenmeester die de afgelopen 8 seizoenen aan het roer stond van de zondagselectie, vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging. Komende zomer verlaat hij de club met opgeheven hoofd.

Van Ophuizen stapte in de zomer van 2013 in bij de ambitieuze vereniging, die op dat moment in de tweede klasse uitkwam. Met de trainer in de gelederen schopte Purmersteijn het in de jaren erna tot de Hoofdklasse, waarin de club alweer zijn vierde jaar meemaakt. Dit seizoen heeft Van Ophuizen een jonge, talentvolle selectie tot zijn beschikking. “Daarmee legt de club een nieuw fundament neer voor de toekomst van de vereniging”, legt de trainer uit. Van Ophuizen dacht vorig jaar al uitvoerig na of hij nog altijd de juiste trainer voor de groep was, maar besloot alsnog de handschoen op te pakken. “Ik wilde de club graag steunen in een nieuwe start, waarmee we dit jaar zijn begonnen.” Bij Van Ophuizen kwam het gevoel echter steeds meer naar boven dat hij zijn eigen plafond wilde zoeken. “Daarom stap ik na het seizoen uit mijn comfortzone, wat Purmersteijn in de loop van de jaren voor mij is geworden, en ga ik naar een stap hogerop kijken. Het lijkt mij bijvoorbeeld prachtig om in de Tweede of Derde Divisie aan de slag te gaan.”

De mededeling van de trainer kwam voor technisch manager en assistent-trainer Marco Daman niet bepaald als een verrassing: “Martin was ongelooflijk succesvol bij ons, misschien wel een van de succesvolste trainers uit onze clubhistorie. Maar ondertussen bekroop ook het voel dat hij meer in zijn mars heeft dan het niveau van Purmersteijn. Hij is klaar voor Divisie- of betaald voetbalniveau, waarmee hij weer meer zijn ei kwijt kan.” Het vertrek van Van Ophuizen betekent eveneens dat Daman zijn rol als assistent naast zich neerlegt. “Ik verbond me aan Martin, omdat we dezelfde visie hebben en met elkaar zijn opgegroeid. Daardoor ken ik zijn gedachtegang als geen ander. Ik ga echter niet meer met een nieuwe trainer op het veld staan.”

Purmersteijn gaat de komende periode op zoek naar een vervanger voor de positie van hoofdcoach. De club zoekt in ieder geval een trainer die de talentvolle jeugd binnen de vereniging kansen biedt in het eerste elftal, waarmee hij moet voortborduren op wat Van Ophuizen eerder neerzette. “Bovendien willen we een trainer met dezelfde spelvisie, vanuit een voetbalgedachte met een aanvallend 4-3-3 systeem.” De vereniging heeft zelf een lijstje met een aantal interessante gegadigden, die de club de komende periode gaat benaderen. “Ook hebben we verschillende sollicitaties binnengekregen, waarop we nog niet hebben gereageerd. Daar gaan we de komende weken rustig naar kijken.” Van Ophuizen wacht op zijn beurt rustig af wanneer er mooie kansen voorbij komen. “Ik ben me ervan bewust dat ik met de coronacrisis niet de makkelijkste tijd heb uitgezocht om een nieuwe club te vinden, maar vanuit het verleden weet ik dat er altijd belangstelling is”, stelt de trainer. De 52-jarige Van Ophuizen is Purmersteijn dankbaar voor de geboden kansen en sluit dan ook niet uit dat hij in de toekomst terugkeert. “Purmersteijn blijft altijd mijn club, waardoor het zomaar kan zijn dat onze wegen elkaar weer eens kruizen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)