Home / Hoofdklasse A zondag / Martin van Ophuizen vindt zijn weg na Purmersteijn-vertrek: “Bevalt me goed”
Martin van Ophuizen

Martin van Ophuizen vindt zijn weg na Purmersteijn-vertrek: “Bevalt me goed”

Martin van Ophuizen nam afgelopen zomer na acht seizoenen afscheid van Purmersteijn. De oefenmeester vond het tijd voor een nieuwe uitdaging en gaf daarom het stokje over aan Mo el Bouziani. “Het besluit bevalt me nog altijd goed”, zo benadrukt Van Ophuizen.

Toen beide partijen in oktober 2020 besloten om aan het einde van het seizoen afscheid van elkaar te nemen, hoopten ze op een mooie afsluiting van het seizoen. Niets was echter minder waar, want door de coronacrisis besloot de KNVB het voetbaljaar volledig af te blazen. Het betekende dat Van Ophuizen amper afscheid kon nemen van de club die hem veel gebracht heeft als trainer en als mens. Tegen SJC kreeg hij dit seizoen alsnog die mogelijkheid. “Ik kreeg een mooi dankwoord van voorzitter Jan Groenhart namens de club en een mooi Purmersteijn-shirt met daarop de erelijst van de afgelopen acht seizoenen. Dat is natuurlijk prachtig om mee te maken. Het laat de dankbaarheid van de vereniging zien.”

Van Ophuizen besloot met Purmersteijn vroeg naar buiten te treden over zijn vertrek, zodat de vereniging ruim de tijd had om een opvolger in huis te halen. Zelf besloot hij de focus op zijn onderneming MVO4football te leggen. Een uitzondering hierop zou een mooie stap omhoog kunnen zijn. Waar hij met Purmersteijn in de Hoofdklasse uitkwam, wilde hij het liefst bij een club aan de slag in de Tweede Divisie. Hij besloot echter dat hij niet zelf zou solliciteren op vrijkomende plekken. Door de coronapandemie bleven de meeste trainers bij hun club, waardoor maar weinig plek vrijkwam.

De situatie kwam voor hem niet als een grote verrassing, zo stelt Van Ophuizen. “Het voornemen was om nog meer tijd en kwaliteit in MVO4football te stoppen. Het gaf mij het afgelopen half jaar dan ook de gelegenheid om meer aandacht te besteden aan mijn bedrijf. Daarnaast hebben wij MVO4FootballSchool (voetbalschool, red.) onder leiding van mijn zoon Michau, waarbij ik ook regelmatig op het veld te vinden ben. Naar mijn mening moet ik alles met volle overgave doen en dat lukt nu nóg beter met de onderneming. Ik heb meer tijd om spelers te scouten en te begeleiden én kan een stuk flexibeler te werk gaan. Op dit moment zit corona ons hierbij eveneens in de weg, maar hopelijk kunnen we binnenkort weer verdergaan.”

De oefenmeester voelt zich kortom goed in zijn nieuwe leven. Hoewel hij nog altijd openstaat om alsnog naar de divisionist te komen, ligt de focus nu op MVO4football. “Mocht de juiste club voorbij komen, dan zal ik zeker in gesprek gaan en zal ik een gedegen afweging maken, waarbij ook de belangen van MVO4football een rol zullen spelen.” Ondertussen volgt hij de verrichtingen van Purmersteijn van een afstandje. “Er breken veel jongens uit de jeugdopleiding en Purmerend door, waardoor Purmersteijn een jonge groep heeft. Met Mo hebben ze een ambitieuze trainer met visie in huis gehaald die het goed lijkt te doen. Wat dat betreft zijn ze veelbelovend bezig.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: José Mol

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend