Home / Algemeen / Massin el Azzouzi (Zeeburgia) ziet AGB als ideale opstap

Massin el Azzouzi (Zeeburgia) ziet AGB als ideale opstap

Na de degradatie uit de zondag eerste klasse A heeft Massin el Azzouzi op de valreep besloten te vertrekken bij Zeeburgia. Hij vervolgt zijn loopbaan bij AGB, waar de 22-jarige centrale verdediger wil meespelen om de prijzen en in the picture geraken voor divisie-clubs.

Onmiskenbaar heeft de degradatie een grote rol gespeeld in zijn keuze te vertrekken bij Zeeburgia. Lange tijd wimpelde El Azzouzi interesse van andere clubs af omdat de mandekker de club waar hij zijn hele leven al voetbalt, trouw wilde blijven. “Maar de degradatie is echt tegengevallen”, zegt hij. “Ik stond open voor AGB als we het niet zouden halen. Na maandag heb ik een gesprek gehad met Imdat. Ze zochten nog een centrale verdediger. Voor elke positie is versterking gehaald en dat zijn niet de minste namen.”

Als talent van Zeeburgia kon hij telkens de stap niet maken naar het betaald voetbal. PEC Zwolle, Jong FC Twente en tot twee keer toe Telstar; allemaal haakten ze af. “Ik heb heel veel stages gelopen en de droom om profvoetballer te worden is er altijd geweest, maar iedere keer haalde ik het nét niet”, zegt El Azzouzi. Via AGB wil hij een stap omhoog maken: als het geen profclub wordt, dan een topamateurclub. “In de jeugd speelde ik wekelijks tegen een Ajax of Feyenoord. Dat is nu wel wat anders. Ik ben gaan realiseren dat die stap naar het profvoetbal het niet zomaar gaat worden, maar naar de Hoofdklasse of Divisie misschien wel.”

El Azzouzi is niet de enige verdedigende versterking die AGB vlak voor het sluiten van de overschrijvingstermijn heeft vastgelegd. Zo komt linksback Mustapha Ait Hassain over van buurman ZSGOWMS en sluit Furkan Ozer, die dit seizoen nergens in actie kwam, na de zomer aan in Amsterdam-West.

Foto: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend