Mat Legmeervogels wordt te laat wakker in Velsen

In de strijd om de koppositie van de zondag eerste klasse A heeft Legmeervogels averij opgelopen. De ploeg van Michel Nok ging op bezoek bij laagvlieger Velsen met 2-1 onderuit. Een nederlaag die geheel op eigen conto kon worden bijgeschreven, aangezien de Uithoorners zeker in de eerste helft op vele fronten niet thuisgaven.

Waar Legmeervogels tegen Fortuna Wormerveer na negen minuten een tegentreffer kreeg te verwerken en vorige week FC Uitgeest binnen vijf minuten trefzeker was, slaagde Velsen erin om nog eerder te scoren tegen de nummer drie van de ranglijst. Na 1 minuut en 22 seconden stond de 1-0 al op het scorebord. Scheidsrechter Van Kampen wees gedecideerd naar de stip nadat Jesse van de Meer in het strafschopgebied onderuit werd gelopen en Tim Groenewoud benutte deze penalty feilloos.

Pas in de tiende minuut liet Legmeervogels zich in aanvallend opzicht zien. Een hoekschop van Dennis Bakker werd net op tijd door doelman Sander van der Lugt weggewerkt voordat Yorick van der Deijl gevaarlijk kon worden. Even later had het zomaar 2-0 kunnen zijn. Nu vond Groenewoud het zijnet. De tweede Velsense treffer viel uiteindelijk na ruim een halfuur. Uit een voorzet van Remco van Dam wist Groenewoud via de paal alsnog zijn tweede te maken.

Trainer Michel Nok was duidelijk niet tevreden met het matige vertoning van zijn ploeg. “Het is allemaal te mat. Wil je hier in Velsen winnen, zal je meer de strijd moeten aangaan. Je moet de persoonlijke duels winnen.” Zijn woorden in de rust zorgden voor een wake-up call bij sommige spelers. Na de hervatting werd Velsen op eigen veld vastgezet en deelde Legmeervogels de lakens uit.

Een inzet van Ginywyne Olf werd eenvoudig gepareerd door Van der Lugt, die vlak daarna een fraaie omhaal van Mitchell Verschut rakelings naast zag gaan. De Uithoorners lieten zien dat zij wel degelijk kunnen spelen met inzet en vechtlust, alleen ontbrak het aan de gewenste aansluitingstreffer. Aan de andere kant verzuimde Groenewoud zijn derde te maken en de wedstrijd definitief te beslissen.

De aansluitingstreffer viel pas in de 88ste minuut. Van dichtbij werkte Bakker de 2-1 binnen. De tijd was daarna te kort om nog langszij te komen. De gasten lieten het in de eerste helft liggen en werden pas te laat wakker om nog een punt hieraan over te houden. Legmeervogels zakt bovendien naar de vierde plek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.