Home / slideshow / Matchwinner Yordi Teijsse: “Moet netjes op mijn kansen wachten”

Matchwinner Yordi Teijsse: “Moet netjes op mijn kansen wachten”

AFC’er Yordi Teijsse is na zijn heftige ongeval in april weer helemaal terug. De 28-jarige Amsterdammer moet het tot nu toe vooral doen met invalbeurten, maar liet in het duel tegen ASWH zien dat zijn concurrenten rekening met hem moeten houden.

De Amsterdamse vereniging draait momenteel uitstekend in de competitie, zo ziet ook Teijsse. AFC staat als lijstaanvoerder in de Tweede Divisie, terwijl de club ook nog eens een wedstrijd tegoed heeft. “We hebben een uitstekende reeks achter de rug, zijn fit en stralen plezier uit. Kortom, alles wat je nodig hebt om een goed seizoen te draaien.” Teijsse krijgt van hoofdtrainer Uli Landvreugd momenteel vooral de taak om als invaller belangrijk te zijn. De voetballer komt terug van een zware blessure, waardoor hij een lange periode nodig had om fit te worden. “Ik kon gelukkig snel weer mijn ding doen, al was het lastiger om fit te raken. Door het ongeluk had ik een dubbele klaplong, gebroken schouderblad en verrekte kniebanden. Van dat laatste had ik het meeste last met voetballen, waardoor ik heel langzaam moest revalideren. Het passen en trappen deed in het begin veel pijn, dus dat moest ik iedere week iets opbouwen. Zodra dat eenmaal kon, had ik de toestemming om weer het veld op te gaan en met de groep te trainen.”

Doordat hij zich in de voorbereiding op het nieuwe seizoen vooral moest bezighouden met fit worden, had hij minder de tijd om zich in het basiselftal te knokken. “Waar ik normaliter een vaste waarde ben en belangrijk kan zijn, kom ik nu van een zware blessure. Er staat een goed draaiend elftal, waardoor ik vooral in het begin het moet doen met wat invalbeurten. Logisch natuurlijk, want als een team wint heeft een trainer geen reden om te wisselen. Of je nu basisspeler bent of niet. Daarom moet ik gewoon netjes op mijn kansen wachten, en dat doe ik ook.” In het thuisduel tegen ASWH liet Teijsse nog maar eens zijn kwaliteiten zin. Hij kwam het laatste kwartier binnen de lijnen, waarbij AFC met 1-2 achterstond. “Vlak nadat ik erin kwam, kregen we een penalty mee die Joël (Tillema, red.) scoorde. Vervolgens wist ik dat mijn moment zou komen. Ik houd ervan om op vrijdag de wedstrijd alvast te visualiseren. Voor het duel had ik in gedachte dat ik de 3-2 zou maken. Dat dit moment ook echt kwam, is natuurlijk bevrijdend en lekker voor mezelf. Ik kon een loopactie maken bij de eerste paal en een voorzet binnentikken. Dat was heerlijk.” Teijsse hoopt zodoende snel weer in het basiselftal te komen. “De eerste seizoenshelft moet ik even wachten op mijn beurt, maar na de winterstop sta ik er weer volledig.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Tom Poederbach

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC
Send this to a friend