Matig KDO delft ook in Tiel het onderspit

Na de terechte 1-2 nederlaag van vorige week tegen Pancratius, stond afgelopen zondag de verre uitwedstrijd tegen Theole op het programma. Met een touringcar vertrokken de Kwakelaars al vroeg om tachtig kilometer af te leggen en op tijd in Tiel te kunnen zijn. Trainer Raymond de Jong kon tegen het onbekende Theole beschikken over een nagenoeg fitte selectie.

Onder herfstachtige weersomstandigheden was de beginfase op het grasveld zeer aftastend. Het eerste wapenfeit was in de 15e minuut van Jim Klijn, zijn schot werd echter knap gered door de plaatselijke sluitpost. Theole, dat al twee jaar op rij kampioen is geworden in district Zuid 1, liet zich steeds meer gelden. Eerst belandde een schot van de thuisploeg op de paal, waarna Jesper Oudshoorn in de rebound alert reageerde op een schot van dichtbij van de spits van Theole. Twee minuten later was het daarentegen wel raak, toen een afstandsschot in de bovenhoek verdween, 1-0.

De Kwakelaars speelden veelvuldig de lange bal, maar voorin was er te weinig stootkracht om gevaar te stichten. De enige uitzondering hierop was een schot van Bart Hoving, dat nog maar net van de Tielse lijn gehaald kon worden. Met een 1-0 achterstand werd de rust bereikt.

In de tweede helft werd al snel invaller Sven Vlasman in de spits gezet om vooral voorin fysiek de strijd aan te kunnen gaan. Een schot van Joeri Stange, op de rand van het zestienmetergebied, had zo maar tot de gelijkmaker kunnen leiden, maar opnieuw was de doelman van Theole een sta in de weg. De hevige regenval en straffe wind zorgden dat het spelniveau van beide ploegen niet beter werd. In de 65e minuut hield Jesper Oudshoorn zijn ploeg op de been door een inzet van de Tielse spits te keren. In de 80e minuut ontsnapte KDO wederom aan een tweede tegentreffer, toen ditmaal de bal op de paal terechtkwam. De Kwakelaars creëerden nauwelijks kansen en vlak voor tijd maakte Theole aan alle spanning een einde. Na een uitgespeelde aanval van de thuisploeg werd de nederlaag van KDO een feit, 2-0.

Door dit teleurstellende resultaat blijven de Kwakelaars onderin het klassement van de 2e klasse B bungelen. Aankomende zondag mag KDO opnieuw een poging gaan wagen om de eerste punten binnen te halen. Wederom dient er dan namelijk een verre uitwedstrijd gespeeld te worden. Met een reisafstand van 45 kilometer is Hooglanderveen (nabij Amersfoort) een stuk schappelijker te noemen. Hooglanderveen heeft net als KDO nog geen punt weten te halen, kortom beide ploegen erop gebrand zijn om van de hatelijke ‘nul’ af te komen. De wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark Willem Tomassen.

Opstelling KDO: Jesper Oudshoorn, Mitchel Smits, Joris Kortenhorst, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn, Thijs Plasmeijer, Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Niels Ruhe (55e Sven Vlasman).

Tekst: Paul Hogerwerf