Home / slideshow / Mats van der Wijst gaat keepersstrijd aan bij Swift

Mats van der Wijst gaat keepersstrijd aan bij Swift

AVV Swift heeft voor komend voetbalseizoen een nieuwe keeper aan zijn selectie toegevoegd. Mats van der Wijst moet eerste keeper Virgil Deen, die na dit seizoen naar Ajax Zaterdag vertrekt, doen vergeten.

Van der Wijst speelt al zijn gehele leven bij ADO ’20, waarbij hij als doelverdediger in de Derde Divisie uitkwam. De doelman verloor echter het plezier in het keepen en besloot daarom in de Zaterdag 1 als aanvaller aan de slag te gaan. Toen keeperstrainer Rob Prevoo hem opbelde of hij volgend seizoen voor Swift wilde uitkomen, besloot hij de keepershandschoenen alsnog weer op te pakken. Van der Wijst: “Rob en Martin ken ik nog goed uit mijn tijd bij ADO ’20. Rob schetste mij een plaatje waar ik energie van kreeg. Deze overstap biedt mij een mogelijkheid om weer in het doel te staan. Natuurlijk doe ik met het spelen in de Hoofdklasse een stapje omlaag met waar ik vandaan kom, maar aan de andere kant heeft Swift ook een goed voetballend team dat bovenin de competitie presteert. Daarvan wil ik komend jaar graag deel uitmaken.”

De sluitpost begint in principe pas komende zomer bij zijn nieuwe vereniging, maar hij werkt momenteel al hard om zijn oude keepersvorm weer te hervinden. Dat is voor een keeper soms hard werken, vertelt Van der Wijst. “Als ik met de andere keepers van Swift train, dan merk ik dat ik nog wel wat stappen te maken heb. Bij een doelman gaat het dan bijvoorbeeld om het voetenwerk, maar ook de sprongkracht en het reactievermogen. Het is logisch dat ik daaraan moet werken. Daarom heb ik bij Swift aangegeven dat ik nu alvast zoveel mogelijk wil meetrainen, zodat ik straks klaar ben om de strijd aan te gaan.” Swift gaat de komende tijd nog op zoek naar een keeper die met Van der Wijst de strijd moet aangaan, maar daarvoor is hij allerminst bang. “Ik moet mezelf uiteraard bewijzen bij Swift, maar ik kom hier niet om op de bank te zitten. Daarom wil ik alles geven.”

Tekst: Jordi Smit