Home / slideshow / Maurice Renger en OSV gaan een jaar langer met elkaar door
Maurice Renger

Maurice Renger en OSV gaan een jaar langer met elkaar door

Maurice Renger staat ook aankomend seizoen aan het roer bij OSV. De oefenmeester bereikte met de Amsterdammers een akkoord over een verlenging van de verbintenis, waarbij de lat nóg hoger moet. “We willen graag standaard meedoen in de top vijf van de tweede klasse”, stelt Renger overtuigend.

Renger begon in de zomer van 2020 bij OSV zijn eerste avontuur als hoofdtrainer. Hij kende een lastig start, maar inmiddels gaan de resultaten uitstekend. In het huidige seizoen lukte het de Amsterdamse vereniging om de eerste zes wedstrijden winnend af te sluiten. Vervolgens kwam OSV in een mindere periode terecht, maar met een vijfde plaats na de eerste seizoenshelft kon de club met een goed gevoel de winterstop in. Het betekent echter niet dat OSV nu al tevreden is, want Renger wil meer.

Het was voor hem geen lastige keuze om langer bij de club te blijven. Niet alleen merkt hij nog altijd dat er voldoende rek in de spelersgroep zit, ook ziet hij op andere gebieden openingen om de A-selectie te verbeteren. “Het is bovenal belangrijk dat we de beschikking krijgen over een bredere selectie. Tijdens het huidige seizoen kwamen we verschillende keren in de problemen bij een blessure en dat moeten we zien te voorkomen. Als dat lukt, moet deze club in staat zijn om bovenin de tweede klasse mee te doen.”

De trainer weet met zijn ervaring als voetballer als geen ander wat er nodig is om tot prestaties te komen. Het binnenhalen van wat ervaren jongens kan helpen om de volgende stap met de vereniging te zetten, maar volgens Renger zijn er ook andere mogelijkheden om de selectie sterker te maken. “We hebben bijvoorbeeld een sterk Onder 23-team met talentvolle jongens die het in de toekomst verdienen om een kans te krijgen in het eerste team. Wanneer die zichzelf blijven ontwikkelen, is de doorstroming daarvan ook belangrijk.”

De komende maanden gaat hij met zijn technische staf bekijken op welke posities hij versterkingen wil halen. Daarbij is het mogelijk dat hij uit zijn eigen vijver vist, maar kan hij eveneens van de contacten van de club gebruikmaken. “Over de huidige spelersgroep ben ik dik tevreden, maar het kan nooit kwaad als er gezonde concurrentie is. Ook volgend seizoen willen we zo hoog mogelijk eindigen. We zijn niet de club die van de daken schreeuwt dat we willen promoveren, maar als team en coach doen we er natuurlijk alles aan om te winnen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler