Max Klink redt voor Wartburgia punt tegen HBOK

Wartburgia heeft een punt overgehouden aan het thuisduel tegen kampioen HBOK. De ploeg van Hans Bergsma mocht doelman Max Klink hiervoor dankbaar zijn: 0-0. Wel zijn de Amsterdammers naar plek drie gezakt in de zaterdag derde klasse A.

Het was geenszins een plichtmatig potje. Een technisch sterker HBOK liet direct zien dat het de terechte kampioen is. Wel was de formatie van Jan de Haze teveel aan het breien tot het zestienmetergebied van Wartburgia. Op het moment dat de bezoekers in kansrijke positie kwamen, veelal via spits Achmed Ahahoui, bleek de uitstekend acterende Klink een sta-in-de-weg. Aan de andere kant wisten de Zunderdorpers de twee gevaarlijkste mensen aan Amsterdamse zijde (clubtopscorer Daan Tuerlings en spelbepaler Niek Remijn) goed aan banden te leggen, want ze kwamen allebei nauwelijks aan de bak.

Het inbrengen van Jacco Fijnheer leverde Wartburgia iets meer voetballend vermogen op. Hij kreeg vlak voor tijd de beste mogelijkheid voor de thuisploeg, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. “Ik kwam achter de verdediger vandaan. Kan dus nooit buitenspel zijn geweest. Jammer dat deze actie van mij niet met een goal bekroond kon worden”, zei de invaller zelf. Gescoord werd er dus niet, waardoor de brilstand bleef staan.

Volgens Wartburgia-trainer Hans Bergsma zat er niet meer. “Je kunt zien dat HBOK veel voetballend vermogen heeft. Zij bewaren de rust, een surplus aan kwaliteit. In de eerste helft wilden we proberen het initiatief te nemen. Dit lukte bij ons niet geheel. Ook in de tweede helft moesten wij het hebben van counters.”

Door het gelijkspel heeft Wartburgia de tweede plek moeten afstaan aan Purmersteijn. De laatste competitiewedstrijd, in en tegen Castricum, zal in het teken staan van een ticket voor de nacompetitie voor promotie. “Dat wordt een zeer interessante.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Verslag Wietze Jan Ramaker
Foto’s Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)