Mede dankzij hattrick vertrekt Van der Kooye van AFC naar Roda ‘46

Thierry van der Kooye maakte begin december op bezoek bij Roda’46 een hattrick namens AFC. Desondanks werd er gelijkgespeeld en dus was de spits achteraf niet tevreden over het resultaat. Uiteindelijk hield hij, naast een punt, ook een overstap naar de club uit Leusden aan de wedstrijd over.

We spraken Van der Kooye in december, toen hij met drie doelpunten een ware plaaggeest voor Roda’ 46 was. Dat was ook de tegenstander uit Leusden niet onopgemerkt gebleven en dus werd hij dezelfde middag aangesproken in de kantine. “Tijdens het drankje na de wedstrijd kwam Marcel van Daatselaar, lid van de technische commissie, naar me toe. Hij vertelde dat ik een fantastische wedstrijd speelde en wilde heel graag dat ik volgend seizoen bij Roda kwam spelen”, vertelt Van der Kooye.

“Ik gaf daarbij meteen aan dat het nog best vroeg was. Ik wilde eerst met AFC in gesprek en daarnaast mezelf ook de tijd geven om te bedenken wat ik eigenlijk wilde”, doelt de spits op het gesprek in begin december. “Vervolgens is in februari het balletje verder gaan rollen. Ik sprak met een aantal clubs, van de derde divisie tot de tweede klasse, maar uiteindelijk ben ik mijn gevoel achternagegaan.”

Lange rit
Dat gevoel brengt hem na de zomer dus naar Leusden. Daarbij komt ook een langere reistijd kijken, maar volgens Van der Kooye is dat in principe geen probleem: “Het is volgens de navigatie zo’n dertig minuten rijden. Het is dan afhankelijk van de sfeer in het team en of ik speel hoelang die dertig minuten voelen. Ik heb in principe de garantie op speeltijd, dus dan is het geen probleem. Maar als je acht keer op rij verliest, duurt de rit natuurlijk wel langer.”

Stap omhoog?
“Of de overstap naar Roda ’46 een stap omhoog is? Dat durf ik niet te zeggen. Bij AFC hadden we een goed team. Vorig jaar was het zonde dat we het weggaven en dit jaar hebben we het ook aan onszelf te wijten dat we zo laag staan. Daarbij moet natuurlijk wel gezegd worden dat de selectie daar ook op de schop gaat, dus het is afwachten hoe het daar volgend seizoen is.”

De topscorer van de laatste drie seizoenen van de Amsterdamse club blikt dan ook met goede gevoelens terug. “De sfeer bij de club was altijd goed en de mensen hebben daar altijd goed voor mij gezorgd. Daarbij wil ik Wiebe Westerhof, Tim de Groot en Joey Singels in het bijzonder noemen. Mede dankzij hen hou ik een enorm fijn gevoel over aan AFC, allereerst in de jeugd, maar ook op latere leeftijd weer in de Zaterdag 1.”

Foto: Tom Poederbach
Tekst: Mitch Marinus

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC