Home / Algemeen / Meeslepend burengevecht tussen Wartburgia en JOS Watergraafsmeer

Meeslepend burengevecht tussen Wartburgia en JOS Watergraafsmeer

Er zit minder dan 50 meter tussen de ingangen van Wartburgia en JOS op Sportpark Drieburg. In de eerste wedstrijd van dit seizoen troffen beide ploegen elkaar ook en won JOS Watergraafsmeer met 3-0. Beide buurmannen willen altijd graag van elkaar winnen, dus alle ingrediënten voor een mooie pot waren aanwezig. 

Het werd dan ook een boeiend voetbalgevecht waarbij de bezoekers uit de startblokken schoten. Na 2 minuten leidde ongelukkig uitverdedigen van Wartburgia tot een scherpe voorzet van links, die door Lucien Frenk werd binnengelopen: 0-1. Een paar minuten later verkeek de keeper van JOS zich, mogelijk gehinderd door de zon, volledig op een verre en hoge vrije trap van Joost Hommenga en was het alweer gelijk. In de 13e minuut kon een goede corner van David van Paridon niet worden weggewerkt door de JOS-verdediging, waarna Jesse Bollen profiteerde door van dichtbij in te schieten. Uit het JOS-offensief daarna kwam weinig gevaar, terwijl in de 25ste minuut aan de andere kant een snelle aanval door het midden via Van Paridon en Dylan van Dam door spits Daan Tuerlings net langs de uitkomende keeper kon worden geschoten. Een vrije trap voor JOS had een paar minuten voor rust de aansluitingstreffer moeten betekenen, maar de bal spatte op de lat. Een 3-1 ruststand dus. 

Meteen na rust sloeg Wartburgia nog eens toe. Dit keer was het Van Dam, die na een goede pass van Tuerlings zijn snelheid benutte en vanaf links voor de goal de keeper kansloos liet. Normaal zou 4-1 genoeg zijn om elke tegenstander het hoofd in de schoot te laten leggen, maar het speciale derbygevoel maakte bij JOS extra krachten vrij. 

Het team trok via de vleugels  en aantal keren razendsnel ten aanval en zette de thuisploeg ondanks de voorsprong flink onder druk. Een fout bij het uitverdedigen werd door Amine Ennali na een uur spelen knap afgestraft, 4-2. Beide coaches brachten verse krachten en dat pakte bij de gastheren heel goed uit. Bij een razendsnelle omschakeling zette Van Paridon via een knappe steekpass Steven Klink vrij voor de keeper en die rondde beheerst af. JOS kreeg nog wel wat kansen, maar Wartburgia’s revanche voor de verloren wedstrijd aan het begin van het seizoen was een feit. 

Volgende week gaat Wartburgia op bezoek bij SCW. JOS Watergraafsmeer ontvangt van VVA/Spartaan, een concurrent in de strijd om de onderste plekken. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst en foto’s: Frank van Paridon

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!