Meeuwsse (SDZ) na winst in Wijk aan Zee: “Kerstbomen zijn blijkbaar in de mode”

Het is half april en SDZ is druk bezig met het aftuigen van kerstbomen. Voor de tweede week op rij stond de koploper van de zondag derde klasse C tegenover een zeer defensieve tegenstander die zichzelf een duidelijke opdracht had gegeven: de schade zoveel mogelijk beperken. Vorige week ging het fout tegen Ouderkerk, op bezoek bij Wijk aan Zee stelde SDZ op tijd orde op zaken: 0-4.

Aan de ene kant heeft trainer Kai Meeuwsse er begrip voor. “Zij proberen er alles uit te halen. In deze fase zijn de belangen voor iedereen erg groot. Maar ik weet niet wat de uiterlijke datum is dat de kerstbomen normaal uit de deur moeten? In 3C blijken er nog een paar te staan. Opnieuw een tegenstander die 5-3-2 speelt. Ik maakte mij er al een beetje zorgen over. Kerstbomen zijn blijkbaar in de mode.”

De tactische keuze van de laagvlieger bevorderde het voetbal niet: een zeer defensief Wijk aan Zee tegen SDZ dat voortdurend op de deur klopte. “Dan krijg je een zwaar overwicht en moet je het geduld bewaren”, weet Meeuwsse. Pas in de 37ste minuut werd de deur binnen getrapt. Uit een voorzet van Giliano Eijken kopte Floris Reurts de 0-1 binnen. Vlak daarna was de aanvaller na een fraaie assist van Robin de Weij opnieuw trefzeker om de ruststand op 0-2 te bepalen.

Terwijl Meeuwsse hoopte dat Wijk aan Zee door deze stand iets meer naar voren zou voetballen, koos de thuisploeg ervoor nog defensiever te spelen. Waarschijnlijk wilden zij niet weer van het kastje naar de muur gespeeld worden zoals in de heenwedstrijd (0-9). Toch liep SDZ in de tweede helft uit naar 0-4 dankzij Eijken en Bram Owusu, die na lang blessureleed in de basis mocht beginnen.

SDZ gaf het best mogelijke antwoord na de verrassende nederlaag vorige week tegen subtopper Ouderkerk (1-4). “Dat was een incident, zoiets kan gebeuren. Nu hebben we prima laten zien dat wij nog steeds op de plek staan waar wij horen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ