Meeuwsse trekt boetekleed aan na duur puntverlies SDZ

Het is hem in zijn spelers- en trainerscarrière nog nooit overkomen. Tot gisteren. SDZ-trainer Kai Meeuwsse had zich een uur verslapen voorafgaand aan de wedstrijd tegen Bloemendaal. Na het 1-1 gelijkspel wees hij zichzelf aan als schuldige. “Het voelt als dat ik iedereen in de steek heb gelaten.”

“Ik ben een trainer die er bovenop zit, met afspraken, duidelijkheid, soms iets teveel. Dan schaam ik mijzelf de ogen uit mijn kop dat ik mij verslaap.” Naast de ‘duizendmaal sorry’ tegen de spelersgroep en bestuursleden nam Meeuwsse zijn verantwoordelijkheid door zichzelf een boete te geven voor de spelerspot om een statement te maken. “De spelersgroep heeft het goed opgepakt door te zeggen ‘dat het een keer kan gebeuren’, maar ik vind dat het niet kan. Dit is alles waar ik niet voor sta.”

Meeuwsse miste de lunch bij de club en kwam vlak voor de warming-up aan op Sportpark Transformatorweg. “Dan is je ritme weg en kan je geen rustige bespreking houden. Gelukkig hebben mijn assistenten Remon van der Star en Pieter van Zwieten het goed overgenomen.”

Tegen Bloemendaal miste SDZ met Fabian Munsterman (hamstringklachten), Donny Kessing (knieblessure) en de gebroeders Dennie en Tim Klaasen-bos (vakantie) vier basisspelers ten opzichte van een week daarvoor tegen Ouderkerk (2-8, red.). Op eigen veld leek de eerste helft tegen Bloemendaal meer op een schaakspel met weinig kansen. Vlak na rust kwamen de gasten gelukkig op een 0-1 voorsprong via Max Landheer.

Het antwoord van SDZ volgde snel. Uit een voorzet van Giliano Eijken bracht Floris Reurts de thuisploeg langszij: 1-1. Vervolgens kregen de Amsterdammers via Eijken en Mariano Olf een aantal goede kansen op de voorsprong, maar bleef deze uit. Daarmee leed SDZ na twee ruime overwinningen op rij voor het eerst puntverlies. “Ook al had het geen invloed op de wedstrijd; het voelt als dat ik iedereen in de steek heb gelaten. Dit dure puntverlies reken ik mijzelf aan.” Volgende week gaan de Amsterdammers op bezoek bij mede-koploper Sporting Martinus.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!