Melvin Holwijn kopt Arsenal op fraaie wijze naast AMVJ

Melvin Holwijn is op 39-jarige leeftijd nog altijd van onschatbare waarde voor zaterdag tweedeklasser Arsenal. Met een prachtige kopbal die veel wegheeft van Cristiano Ronaldo zorgde de oud-prof ervoor dat de Amsterdammers een punt overhielden aan het bezoekje aan AMVJ: 1-1.

Voordat Holwijn kon uitblinken, moest Arsenal eerst een achterstand wegpoetsen. Halverwege de eerste helft waren de bezoekers de concentratie even kwijt en kon Seranio Austin hiervan profiteren. “Daarna hebben wij de druk erop gehouden, genoeg mogelijkheden gecreëerd en hadden we optisch een licht veldoverwicht”, blikte Imro Wielkens terug. Dit resulteerde uiteindelijk na rust in een verdiende gelijkmaker.

Na een aanval over meerdere schijven werd de bal voor het doel gezet, waar Melvin Holwijn een paar seconden boven de grond bleef hangen om vervolgens op fraaie wijze de 1-1 binnen te koppen. “Echt een prachtige goal, zo eentje kom ik niet meer vaak tegen”, klonk Wielkens lovend. “Ik ben echt nog onder de indruk dat een 39-jarige, weliswaar hele goede voetballer, nog steeds belangrijk kan zijn.”

Arsenal hoopte erop en erover te gaan, maar tijdens meerdere aanvallen was telkens de eindpass onzorgvuldig. Daardoor bleef de 1-1 staan. “Het team heeft er fantastisch voor gestreden en is negentig minuten ervoor gegaan om te winnen. We hopen tot het einde om die derde plek te strijden”, zegt Wielkens over de belangrijke positie die nog altijd in handen is van zijn ploeg. Deze plek geeft aan het eind van de rit recht tot nacompetitievoetbal. “Ik weet niet of wij er klaar voor zijn om te promoveren, maar alleen al de ervaring die we opdoen als we dat straks mogen meemaken, is voor deze ploeg al goed.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)