Martinus wint van Sporting '70

Mentale weerbaarheid levert Sporting Martinus zege op

,,Een hele lastige wedstrijd voor ons. Sporting’70 staat bekend als een ploeg om rekening mee te houden. Uiteindelijk toonden wij onze mentale weerbaarheid, en wisten de 3-2 overwinning toch over de streep te trekken”, keek trainer-coach Tom Verhoek terug.

,,Er viel aardig wat te kiezen deze week. De groep is weer redelijk compleet en ik denk dat zondagmiddag een mooi voorbeeld is hoe belangrijk dat is.” Verhoek doelde voornamelijk op Anthony Dean en Martijn Guitink, die niet in de basis starten maar wel een grote stempel drukten door te scoren. Dean deed dit door na een 0-1 achterstand de 1-1 binnen te schieten en Guitink werd de matchwinnaar. Hij zorgde vlak voor het verstrijken van de tijd voor de winnende treffer: 3-2.

Ik was maar wat blij

Dat Martinus alnog de wedstrijd weet te winnen na twee keer op achterstand te zijn gekomen, was niet alleen maar een kwestie van geluk. ,,Als wij na een 0-1 achter- en ruststand, en een 2-2 binnen vijf seconden na onze 2-1 voorsprong, – Tiago Dos Santos zette Martinus op voorsprong – ook nog de mentale weerbaarheid hebben om de 3-2 uit het vuur te slepen, dan kan ik alleen maar complimenten geven aan al mijn spelers. Ik was maar wat blij, bekende de Martinus trainer.”

Verhoek vond dat hij (mede) debet was aan het optreden en het scoreverloop van zijn ploeg in de eerste helft. ,,Dat het een zwaar bevochten zege werd, is ook wel deels door mijn eigen toedoen. Ik had een andere tactiek moeten kiezen, het pakte niet goed uit in de eerste vijfenveertig minuten. Ik vind het knap dat mijn ploeg het luke dit om te zetten en de voorsprong in de tweede helft bij het scheiden van de markt veilig te stellen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B