Home / Homepage / Met 3-0 zege op Hoofddorp gaat SDZ winterstop in
Foto: Michel Bes

Met 3-0 zege op Hoofddorp gaat SDZ winterstop in

Op Sportpark Transformatorweg ontving SDZ Hoofddorp. De gasten uit Hoofddorp kennen geen slechte eerste seizoenshelft, de ploeg van Jethro Abram doet mee in de subtop.  SDZ won de wedstrijd met 3-0, door de overwinning stijgen de Amsterdammers naar de tweede plek op de ranglijst. Concurrenten in de zondag eerste klasse verspeelden dit weekend immers punten. Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de zondag eerste klasse te zien.

“Het is een volwassen overwinning”, aldus Kai Meeuwwse “we hebben Hoofddorp geprobeerd bij de keel te grijpen. Ze hebben uiteindelijk alleen maar lange ballen gespeeld. Wel kwamen wij in de eerste helft twee keer gelukkig weg.” In het eerste half uur kregen twee SDZ-spelers de bal tegen de hand in het eigen strafschopgebied. De scheidsrechter gaf geen strafschop(pen) aan Hoofddorp. Wel was SDZ de dominante en bovenliggende partij. Echter gingen de mogelijkheden er niet in. Aan het eind van de eerste helft wisten de Amsterdammers de openingstreffer te maken. Vanaf een meter of 17 mocht Allon Koene aanleggen voor een vrije trap. Aangezien er een stuit in de bal zat, had de Hoofddorp-doelman er moeite mee en liet hij de bal los. De rebound werd door Floris Reurts benut. Op slag van rust weten de Amsterdammers de score te verdubbelen. Spits Tim Klaasen-Bos won een sprintduel met de centrale verdediger van Hoofddorp. Vanaf de linkerkant schoot Klaasen-Bos met zijn rechterbeen de bal in de verre hoek. Voor de rust kreeg Hoofddorp een vrije trap, maar SDZ-keeper Mitchel Vincken tikte de bal over de lat.

Tijdens de tweede helft had Hoofddorp een iets groter veldoverwicht, maar wist dit niet in kansen om te zetten. Beide ploegen probeerden het wel, maar het kwam niet volledig uit de verf. Zo kwam de voorsprong van de Amsterdammers niet meer in gevaar. Wel wist SDZ-aanvaller Reurts zijn tweede treffer van de middag te maken. Met een 3-0 overwinning gaat SDZ de winterstop in

Met 23 punten staat SDZ op de tweede plaats in de competitie. Dit is één punt minder dan de doelstelling die SDZ-trainer Meeuwsse voor ogen had. “Met deze 23 punten ben ik ook erg tevreden.” Door het puntverlies van AFC 34, De Zouaven en Zaanlandia deed SDZ goede zaken. “En nu haakt AGB nog aan. Het is mooi dat twee Amsterdamse ploegen mee doen boven in.”

“Voor SDZ was 2019 een fantastisch jaar, we promoveerden naar de eerste klasse. En we hebben dan de 24 punten net niet gehaald, maar ondanks dat ben ik natuurlijk erg trots op de ploeg. We gaan er alles aan doen om 2020 een mooi jaar te maken. In mei 2020 bestaat de club immers 100 jaar,” besluit Meeuwsse. SDZ gaat in het nieuwe jaar op trainingskamp naar Lissabon, de ploeg hoopt in Portugal tegen een aansprekende (prof)club te gaan oefenen.

Archieffoto: Michel Bes

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ
Send this to a friend