Met spectaculaire 5-5 tegen Hooglanderveen sluit FC Weesp het seizoen af

FC Weesp heeft het seizoen afgesloten met een spectaculaire 5-5 tegen Hooglanderveen. “Dit typeert ons seizoen wel, wedstrijden konden alle kanten op. We hebben 3-0 en 4-1 voor gestaan en uiteindelijk wordt het dan 5-5”, aldus Dick-Jan Ente.

“Het was een seizoen met ups en downs. Voor ons het was het belangrijk om een punt te halen, zodat we zeker wisten dat we veilig waren. Dat zat ook bij de jongens in hun hoofd en ze zijn ervoor gegaan. Natuurlijk was het leuk als we gewonnen hadden, maar een punt is prima. We hebben de 28 punten gehaald die we vooraf bedacht hadden en dat blijkt achteraf ruim voldoende”, aldus een tevreden Ente. “Het is super dat we erin zijn gebleven. De basis was enorm smal, het was elke week passen en meten, maar we hebben het geflikt.”

Namens zijn ploeg kwamen Milan Geertsma (3 keer), Achraf Lamhamdi en Jesse Rijnsburger tot scoren. Met de 5-5 eindigt niet alleen het seizoen voor Weesp, ook de tijd van Ente bij de club zit erop. Hij besloot een paar maanden geleden al dat hij Weesp zou verlaten. “Ik ben geen trainer die overal spelers vandaan wil plukken en bouw liever aan iets langdurigs, maar dat is bij veel clubs lastig. Ik sta voor het opleiden van jeugd en jonge jongens een kans geven. Dat is wat ik graag doe.” Zijn nieuwe rol als Hoofd Jeugdopleiding bij Foreholte past daar dan ook uitstekend bij. “Ik hoop daar de jeugdafdeling op een professionele manier neer te zitten, met als doel om jeugd door te laten stromen naar het eerste.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)