Met twee goals in slotfase neemt Hoofddorp eerste horde

Lange tijd leek het er tijdens de competitie op dat Hoofddorp rechtstreeks zou degraderen naar de tweede klasse. Een goede eindsprint bracht de ploeg echter nog tot de tiende plaats, wat nacompetitie betekende. Daarin was de eerste tegenstander zaterdagmiddag VRC, in Veenendaal. Die ploeg was in Zaterdag 2b tweede geworden.

Onder gele en blauwe rook, de clubkleuren van de Veenendalers, kwamen beide teams op en een paar minuten na 14.00 afgetrapt. Goals vielen er in de eerste helft niet. Vroeg in de tweede helft was het Viggo Koeleman die de thuisploeg op voorsprong bracht.

Heel lang leek die 1-0 ook de eindstand te worden en leek het doek voor Hoofddorp dus al in de eerste ronde te vallen. Maar in de slotfase wisten de bezoekers de wedstrijd nog helemaal om te draaien. In de 83e minuut maakte Junior Driessen de 1-1 en een paar minuten later zorgde Martijn Tjon-A-Noek voor de 1-2. Daarmee wist het Hoofddorp het zelfs binnen 90 minuten te beslissen.

De ploeg is een eerste stapje dichter bij handhaving. De volgende horde is volgende week Olympia Haarlem, dat De Meer uitschakelde.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)