DSOV blikt met vertrouwen vooruit

Met wisselgeld, fitheid en communicatie moet DSOV de volgende stap gaan maken

Tom Verhoek kijkt alvast vooruit op het aankomende seizoen 2023-2024.

Sport Vereniging Door Sport Ontspanning Vijfhuizen (DSOV) eindigde afgelopen seizoen op een (keurige) zesde posite in de sterke zondag tweede klasse B. DSOV, dat voor de degradatie vier jaar lang uitkwam in de eerste klasse, heeft de ambitie om met een goede spelersgroep de volgende stap te maken. De ijverige club uit Vijfhuizen trok de ambitieuze Tom Verhoek aan. Met Verhoek aan het roer moet er concreet een stap gezet worden.

Tom Verhoek kan aan de slag bij zijn nieuwe uitdaging DSOV

Verhoek, vorige week afgezwaaid in Amstelveen, kijkt vooruit naar komend voetbalseizoen. ,,Ik denk dat er bij DSOV al een vrij aardige selectie stond. De afgelopen maanden zijn wij met de complete staf en technische commissie druk bezig geweest om ons te versterken en dat is vrij aardig gelukt, denk ik.”

Voorsprong of achterstand

Gedurende het vorige seizoen stopte er een aantal spelers en een aantal andere spelers hebben voor volgend seizoen in verband met verschillende (maatschappelijke) ambities besloten niet verder te gaan bij DSOV. Waardoor trainer Verhoek genoodzaakt was om nieuwe spelers aan zijn selectie toe te voegen. ,,Waar wij vooral naar gekeken hebben is of een speler echt graag het DSOV shirt aan wil trekken, wat deze speler ons dan gaat bieden aan extra inbreng of kwaliteiten en natuurlijk of deze speler past in mijn denkbeeld van het groepsproces. De nieuwe jongens die komen zijn gretig en ik weet zeker dat zij in de zomer door gaan trainen om er vijftien augustus direct te staan. Dit is precies het ‘wisselgeld’ waar ik naar op zoek was. Ik denk dat deze groep concurrentie nodig heeft om optimaal te kunnen presteren en die concurrentie is nu aanwezig. Ik ben heel benieuwd wie op voorsprong of achterstand aan het seizoen gaat beginnen.“

Structuur en duidelijkheid

Ook de rand- en bijzaken krijgen aandacht. ,,Ik heb samen met de staf en technische commissie de afgelopen maanden verschillende selectiespelers gesproken. De groep heeft aangegeven regels, afspraken en duidelijkheid erg belangrijk te vinden. Zowel binnen het veld als buiten de lijnen. Ik zal deze feedback van de spelersgroep meenemen, maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk ook om of zij zelf open staan voor nieuwe regels of tactiek.”

Qua concrete doelen is Verhoek behoudend met ferme uitspraken. ,,Het is nu lastig in te schatten waar wij staan. De nacompetitie is net op zijn einde en de indelingen worden pas in juli bekend gemaakt. Mijn eerste verwachting is vooral dat wij keihard aan onszelf moeten gaan werken om onze speelwijze te verbeteren.”

Nieuw elan

DSOV, dat de voorbereiding op 15 augustus begint, heeft o.a. een teambuildingsdag en een oefenwedstrijd tegen Zandvoort op het programma staan. Dan zullen ook de aanwinsten te bewonderen zijn, al kreeg de club ook een dompertje te verwerken. ,,Dave de Boer (Hoofddorp) en Quillian Luijk (EDO) zijn de verdedigende aanwinsten. Op het middenveld komen Rutger Timmermans ( BSVV, Assen) en Azat Mamyrov (AKS Zly Polen) erbij. Aanvallend zullen Ayman Asseban (Olympia Haarlem), Chris Zaide (CION) en Luca Schut (Ter Leede) de selectie versterken.”

Joshua Richardson (PKC’83, Groningen) zou ook bij DSOV komen spelen, maar koos ervoor- enkele uren voor het verstrijken van de overschrijvingsdeadline – om bij ZSGOWMS te gaan voetballen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)