Met zege op FC De Bilt blijft ZOB bovenin meedoen

Uit bij De Bilt heeft ZOB een 0-1 overwinning behaald, en door het verlies van de concurrentie blijft ZOB uitstekend meedoen om de bovenste plaatsen. Ook bij De Bilt was duidelijk dat in deze competitie niet zo maar gewonnen wordt. De ploeg staat op de vierde plaats van onder, maar maakte het ZOB toch vrij lastig, al was de 0-1 wel een terechte uitslag.

Met nog enkele spelers niet helemaal fit, was de opstelling niet veel gewijzigd ten opzichte van vorige week. Jerrold v d Eeckhout speelde weer links achterin, en Raphaelleo Baal nam de spitspositie weer in. In de 6e minuut is ZOB voor het eerst gevaarlijk, een voorzet van Marko Pals komt bij de naar binnen gekomen Nigel Schaasberg, maar zijn schot wordt gepakt door de doelman van De Bilt. Een minuut later wordt een inzet van Raphaelleo Baal door de doelman tot corner verwerkt. In de 19e minuut komt De Bilt voor het eerst gevaarlijk door, de spits komt in kansrijke positie voor het doel, maar Tim van Duuren weet zijn schot tot corner te verwerken. De harde wind zorgde ervoor dat veel lange ballen van De Bilt niet aan kwamen. ZOB zocht het wat meer in combinatiespel, en was daarin duidelijk beter dan de tegenstander.

In de 28e minuut combineren Van Wonderen en Marko Pals door de defensie van De Bilt, het schot van Marko wordt gestopt door de keeper van De Bilt. Vlak voor de wissel komt De Bilt in kansrijke positie, vanaf de linkerkant wordt de bal maar net voorlangs geschoten. ZOB was dan wel de beter combinerende ploeg, maar beide ploegen creëerden niet veel kansen en zijn aan elkaar gewaagd.


De tweede helft begint met een misverstand in de verdediging van De Bilt, de doelman en de laatste man laten een bal uit de kluts samen lopen en deze rolt maar net naast het doel. Bij ZOB waren de niet geheel fitte Kid Ronday en Colin Coenderman in de ploeg gekomen, en dit zorgde voor meer dreiging richting het doel van De Bilt. In de 52e minuut combineren Kid en Colin door de verdediging van De Bilt, de inzet van Colin kan maar net door de doelman tot corner verwerkt worden. In de 60e minuut laat de scheidsrechter doorspelen na een overtreding van De Bilt, de spits komt vrij voor keeper Van Duuren, die met een fantastische reflex de bal tot corner weet te verwerken. In de 62e minuut wordt een voorzet van de Bilt vanaf rechts over het doel gekopt.
Niet veel later gaat de net ingevallen Jasper v d Kroon goed door over de linkerkant, zijn schot gaat net naast de verkeerde kant van de paal. In de 72e minuut wordt Jasper weer de diepte ingestuurd, nu gaat zijn inzet net over het doel. In de slotfase wordt routinier Dave Ninteman nog in de ploeg gebracht en dit bleek een gouden wissel van de trainers Schakel en Nectar. Vlak voor tijd gaat Kid Ronday goed door en wordt neergelegd op de rand van de zestienmeter. Kevin Hijlkema schiet de vrije trap in de muur, da afvallende bal komt bij Jasper v d Kroon die met een bekeken voorzet de bal op het hoofd plaatst van Dave Ninteman die bij de tweede paal de 0-1 binnen kopt.

In blessuretijd wordt Jasper van der Kroon neergelegd in het strafschopgebied, maar tot ieders verbazing zag de leidsman er geen strafschop in. Een moeizame maar verdiende overwinning voor ZOB, dat door de resultaten van de concurrentie uitstekend mee blijft doen om de bovenste plaatsen. Zaterdag speelt de ploeg opnieuw een uitwedstrijd bij Argon uit Mijdrecht. En om kansen te houden op een goede klassering moet ook deze wedstrijd gewonnen worden in deze moeilijke competitie.

Tekst: Jan van der Molen

Foto’s: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
ZOB