Met zege op IVV blijft AGB in het spoor van de koploper

AGB heeft zondagmiddag een nipte zege geboekt op IVV. De Landsmeerders maakten het AGB flink lastig, maar moesten uiteindelijk wel met lege handen naar huis: 2-1.

Al heel vroeg in de wedstrijd kwam IVV op voorsprong. De bal ging op de stip nadat Selahattin Dagasan tegen Mitchel Baars aanliep. Daniël Schermer benutte de penalty door het midden. Daarna bleef AGB het lastig hebben met de Landsmeerders. Zo kon Daryl Gerritsen na een goede solo maar net gestuit worden door Dagasan. Verder bleef IVV dreigend over rechts met Baars. Pas toen in de 26e minuut de 1-1 viel, kantelde de wedstrijd. Na een goede actie van Mohammed Bekkach over rechts, kon Edip Biberoglu de gelijkmaker binnentikken. AGB werd sterker en nadat een goede kans van Adil Amghar el Yettefti verwerkt werd tot corner, viel even later de 2-1. Een voorzet van Jordan de Jong kwam op het hoofd van Biberoglu, die met een subtiel boogballetje binnen kopte. Dat was ook de ruststand.

Een paar minuten na rust had Schermer de 2-2 op zijn schoen, nadat hij ontsnapte aan buitenspel. Zijn schot krulde echter naast het doel. Maar IVV werd wel weer sterker en speelde slim op het randje van buitenspel. Soms aan de verkeerde kant van het randje, maar soms ook erg gevaarlijk. Zo wist ook Emre Bilgin te ontsnappen, maar liep hij de bal zo in de handen van Dagasan.

AGB werd daarna weer wat sterker, maar zag diverse ballen voorlangs of over vliegen, of er zat net iemand tussen. De grootste kans was voor Bekkach, die op Dijkstra af kon. Maar de doelman kwam als winnaar uit de bus.

Een paar minuten voor tijd kreeg IVV de ideale gelegenheid om op gelijke hoogte te komen. Nadat Ferris Inyamah met zijn arm om de bal viel, kregen de Landsmeerders wederom een strafschop. Dit keer ramde Schermer de bal een paar meter over. Daarna hoopte AGB ook nog op een penalty, toen Roy Bussman de bal op de hand van een teamgenoot leek te schieten. Het was echter ook voor de scheids lastig te zien, dus ging de bal niet op de stip.

Ook in de laatste minuten hield AGB stand en zo kon het weer drie belangrijke punten bijschrijven. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij Vitesse ‘22. Voor IVV was het duel met AGB het einde van een lastige reeks tegen de top 5. Komende week speelt het tegen Fortuna Wormerveer. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a