De Meteoor (zat) wil meedoen om bovenste plekken

Afgelopen jaar startte Rudy Compier samen met vader en trainer Piet Compier een zaterdagteam bij De Meteoor. Het team was in seizoen 2018/2019 actief in de vierde klasse B. Rudy liep al een tijdje rond met het plan om een zaterdagelftal op te zetten: “Het gesprek met De Meteoor verliep heel goed en fijn. De club is in mijn ogen een echte ouderwetse gezellige club in Amsterdam Noord, waar naast het voetbal ook erg goed voor de teams wordt gezorgd. Na afloop is er ook altijd gezelligheid”, vertelt hij. Trevor Stobbe, de trainer van het zondagelftal, hielp om spelers warm te maken voor het team van vader en zoon. In samenwerking met bestuurslid Michel van Zwieten en toenmalig voorzitter Barry Dikkescheij werd er een sponsor gevonden.

En zo begonnen Rudy en Piet een zaterdagteam bij De Meteoor. De eerste wedstrijden van gingen verloren, maar in de tweede seizoenshelft begon het team te lopen. Zo won De Meteoor de laatste negen wedstrijden op rij. “De eerste seizoenshelft was niet al te best te noemen”, vertelt aanvoerder Rudy Compier. “De voorbereiding was rommelig en iedereen kende elkaar nog niet. Na een weekendje weg en de winterstop begon het ineens te lopen. De periodetitel werd op doelsaldo misgelopen. Erg jammer maar voor een eerste seizoen mogen dan best tevreden met de behaalde vijfde plek.”

De Meteoor heeft zich met het oog op aankomend seizoen ook versterkt. “De groep is eigenlijk intact gebleven, alleen Danny Lorent is vertrokken naar SV Kadoelen. Verder hebben wij Wouter Stork (Knollendam zondag), Saied Mostafa (De Dijk zat), Don Goos, Brian Coolen, Joey Zandwijk en Mitchel van der Stelt (OFC zat) weten warm te maken om bij ons te komen spelen. We hebben hierdoor een brede groep gekregen met veel mogelijkheden en denken we dat deze jongens goed in de groep passen. Niet alleen vanwege hun kwaliteiten maar ook vanwege het sociale aspect.”

De ploeg wil graag voortzetten waar het afgelopen seizoen mee bezig was. “We gaan meedoen om de bovenste plekken. Van week naar week willen we voor het hoogst haalbare gaan.”

Foto via Rudy Compier
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)